València accelera els tràmits per a permetre la construcció del pavelló Arena promogut per Juan Roig

La Comissió de Desenvolupament i Regeneració Urbana tractarà la modificació del PGOU el proper dilluns per a aprovar-la al ple de setembre
17 setembre 2019 19:39h
El projecte preveu l'adequació d'un pavelló esportiu multiús. / DLV

VALÈNCIA. La Comissió de Desenvolupament i Regeneració Urbana de l'Ajuntament de València tractarà dilluns vinent la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) per a la construcció del pavelló Arena que té previst construir Juan Roig. 

Aquest és un pas previ a l'aprovació pel ple d'aquest mes de setembre, segons la responsable de l'àrea i vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, qui ha qualificat el projecte d'"estratègic" per a la ciutat tant en l'àmbit esportiu com cultural, ja que permetrà desenvolupar multitud d'actes. 

El projecte preveu l'adequació d'un pavelló esportiu multiús que també servirà per a activitats culturals, amb un aforament aproximat de 15.000 espectadors i més instal·lacions annexes. 

El juliol del 2018 Juan Roig va presentar, a través de la societat Licampa, un projecte per a un pavelló Arena amb una inversió aproximada de 192 milions en un sòl de propietat municipal que ha eixit a concessió per a 50 anys junt amb el pavelló de la Font de Sant Lluís. 

El pavelló multiusos estarà situat en una parcel·la entre el carrer d'Ángel Villena, el carrer de Bomber Ramon Duart i el carrer d'Antonio Ferrandis, en el barri de Quatre Carreres. 

Aquest bloc i el seu entorn configuren un enclavament estratègic junt amb altres equipaments esportius com la Ciutat del Rugbi, la Piscina Municipal i L’Alqueria del Basquet, segons fonts municipals. 

Licampa 1617 SL ha presentat nova documentació relacionada amb l'ocupació de subsòl públic i el canvi d'ús de les parcel·les dotacionals per a així donar solució a l'ús de la parcel·la on actualment està el CEIP Les Arts. 

Segons l'Ajuntament, d'aquesta forma es dona solució a la necessitat d'ocupació del subsòl públic annex a la parcel·la per a construir un aparcament subterrani que cobrisca les demandes d'estacionament de vehicle privat i satisfer la reserva mínima de places d'aparcament establit en la LOTUP.

next