Arròs, paciència i comboi: València trau al món la recepta universal de la paella

El 20 de setembre se celebra el Dia Mundial de la Paella amb activitats arreu del món i amb una degustació a la plaça de l'Ajuntament de València
10 setembre 2019 19:17h
El dijous 20 de setembre hi haurà degustacions gratuïtes de les setze grans paelles que es cuinaran a la plaça de l’Ajuntament de València. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La celebració del plat valencià més reconegut internacionalment torna amb la segona edició del Dia Mundial de la Paella (World Paella Day). El pròxim 20 de setembre València torna a posar en el focus en la paella en totes les seues múltiples formes i versions. Més enllà de difondre les variants d'una recepta ja coneguda en tot el món –amb l'arròs i el safrà entre els seus ingredients imprescindibles–, ara València vol difondre tota una sèrie de valors que es comparteixen entre els fogons: paciència, dedicació, i, especialment, comboi, amistat i família. 

Després de l'edició de l'any passat, aquest any tornen a sumar esforços l'Ajuntament de València, Turisme Comunitat Valenciana, la Diputació de València i la Federació Empresarial d'Hostaleria per a difondre un plat per a "compartir amb el món", segons ha assegurat el regidor de Turisme Emiliano García. 

En aquesta edició del Dia Mundial de la Paella, a més, tindran lloc accions internacionals adreçades a influencers i mitjans de comunicació en ciutats com Londres, Milà, Rotterdam, París, Moscou, Nova York, Tòquio, Zuric, Quito i Guangzhou, ciutat xinesa agermanada amb València. A Londres, a més, hi haurà una masterclass dirigida per Quique Dacosta.

A la ciutat de València, el dijous 20 de setembre hi haurà degustacions gratuïtes de les setze grans paelles que es cuinaran a la plaça de l'Ajuntament. D'altra banda, al teatre Rialto es presentarà el llibre El concili de l'arròs. Ser o no ser de la paella.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que el World Paella Day "va ser un encert des del primer minut" en una iniciativa de projecció mundial d'una icona gastronòmica tan rellevant com és la paella. Per a Colomer, "la paella va deixar de ser solament un element gastronòmic" per a convertir-se "en la metàfora d'un estil de vida".

Així mateix, entre altres iniciatives de projecció per tot l'estat espanyol, se servirà paella entre els passatgers de classe preferent dels AVE València-Madrid i Madrid-València, i també al menú del Congrés. Des de l'Ajuntament, a més, animen a difondre aquesta cita a les xarxes socials amb l'etiqueta #WorldPaellaDay. 

next