València multarà des del 23 de setembre els patinets que circulen per la vorera

La nova ordenança de mobilitat es va estrenar a principis de juny, però les sancions es van ajornar a l'espera d'una campanya per a conscienciar els usuaris 
20 setembre 2019 10:52h
Les multes per incomplir la normativa aniran des dels 200 fins als 3.000 euros. / DLV

VALÈNCIA. La Policia Local de València començarà a multar a partir de dilluns vinent, 23 de setembre, els usuaris que incomplisquen la nova ordenança de mobilitat. Si bé la normativa es va estrenar al juny, es va decidir ajornar les multes a l'espera d'una campanya per a conscienciar els usuaris. Un dels punts que recull aquesta ordenança és que els patinets i les bicicletes hauran de circular per baix de la vorera si no van a pas humà. Les multes per incomplir la normativa aniran des dels 200 fins als 3.000 euros.

L'Ajuntament ha preparat una guia amb un resum de les claus de la nova ordenança de mobilitat sostenible per a conscienciar la ciutadania aquest cap de setmana, coincidint amb la fira de la mobilitat.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i el de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, han informat aquest divendres sobre aquesta guia i sobre l'inici de les sancions als usuaris. Aquestes sancions, sobretot, se centren en la polèmica dels patinets elèctrics, que hauran de circular pels carrils bici i a les velocitats adequades, sense incórrer en una conducció temerària. 

Aquesta guia inclou alguns dels punts més destacats de la normativa: la prohibició de circular a més de 30 quilòmetres per hora en el 64% dels carrers de la ciutat, la prioritat de circulació de vianants, les normes d'estacionament i les regles a les quals s'han d'atindre les bicicletes i els vehicles de mobilitat personal, com ara els patinets.

"Ara ja no hi ha excuses per a no complir", ha afegit el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, que ha informat que la guia no només estarà disponible durant la Fira, sinó que es difondrà també durant els pròxims dies. 

A més, durant tot l'estiu, la Policia Local ha estat realitzant un treball didàctic de sensibilització, així com d'informació als usuaris, especialment amb les noves normes que fan referència als patinets elèctrics. Segons explica el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, durant aquests tres mesos que ha estat en vigor la normativa sense aplicar les multes s'ha parat, aproximadament, uns 3.000 usuaris que incomplien la normativa. 

Comissió Tècnica entre Mobilitat i Policia

A més, des de l'Ajuntament es pretén posar en marxa una Comissió Tècnica entre les Àrees de Mobilitat Sostenible i Policia per a treballar de manera conjunta de cara i arribar a nous acords de cara al futur. La creació d'aquesta comissió haurà de ser aprovada en els pròxims dies i haurà de passar per la Junta de Govern. A més, des del consistori asseguren que es crearà un reglament per a determinar el seu funcionament.

next