València obri la licitació del projecte de l'Arena i Ribó confia que l'única proposta siga la de Juan Roig

El mes de juliol passat, la societat Licampa va presentar la documentació i el dossier a l'Ajuntament de València per la iniciativa del nou espai 
29 novembre 2019 13:03h
El projecte suposa la creació de 15.000 localitats i 1.458 places d'aparcament subterrani. / LICAMPA ARXIU

VALÈNCIA (EP). L'alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat aquest divendres que l'Ajuntament ha obert el termini de licitació per al projecte de construcció de l'Arena, durant 30 dies. Ribó confia que l'única proposta siga la de la de Licampa 1617, SL, la societat patrimonial de Juan Roig, president de Mercadona.

Ribó ha recordat que es poden presentar altres empreses per a optar a la concessió administrativa de l'Arena, encara que creu que "no és gens probable, en absolut". Això sí, ha defensat a preguntes dels periodistes que el consistori "compleix i complirà escrupolosament amb la legalitat".

El mes de juliol passat, la societat de Juan Roig –creada precisament per a promoure la construcció a València d'un Arena– va presentar la documentació i el dossier a l'Ajuntament de València.

El projecte suposa la creació de 15.000 localitats i 1.458 places d'aparcament subterrani per a acollir esdeveniments musicals, artístics i esportius de primer nivell, amb la previsió que estiga en marxa a partir del 2022. Seria un recinte dissenyat amb "un alt índex de confort" i modulable segons la necessitat de l'esdeveniment, dins d'una superfície total a construir d'uns 40.000 metres quadrats.

Si tira endavant, el titular de Mercadona sufragaria de manera altruista amb el seu patrimoni personal la totalitat dels 192 milions d'euros que costarà la construcció del recinte, el pàrquing i la resta d'infraestructures complementàries per a "retornar a la ciutat part del que d'ella rep".

Licampa 1617 SL seria la propietària de la instal·lació, però encarregarà i contractarà la gestió de l'activitat íntegrament privada a un gestor o operador especialista, que es responsabilitzaria d'elaborar una programació atractiva per a fer del futur Arena un espai amb esdeveniments musicals, artístics i esportius "de primer nivell nacional i internacional".

El document que va presentar la societat incloïa la intenció de pagar anualment, al llarg de tot el període de la concessió, un cànon a favor de la corporació municipal del 2,7% sobre els ingressos generats. A aquests beneficis per a València se sumaria que l'Arena contribuiria a generar uns 300 llocs de treball i un impacte econòmic superior a deu milions d'euros anuals.

La parcel·la on es projecta l'Arena, sota la fórmula de concessió per un període de 50 anys, té una extensió de 21.500 metres quadrats i està situada als carrers Ángel Villena, Bomber Ramon Duart i Antonio Ferrandis de València, pròxima a L'Alqueria del Basket i al Pavelló Font de Sant Lluís.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next