València obri aquest dijous la primera oficina per a lluitar contra la pobresa energètica

L'Oficina de l'Energia oferirà assessorament gratuït i tallers informatius per al veïnat
2 octubre 2019 14:02h
L'espai es troba distribuït en quatre zones dissenyades per a realitzar tallers, informar la ciutadania i acollir reunions. / DLV

VALÈNCIA. València tindrà la seua primera Oficina de l'Energia per a oferir un servei gratuït d'assessorament energètic per al veïnat de la ciutat i que tractarà de lluitar contra la pobresa energètica. L'oficina, que inaugurarà l'alcalde Joan Ribó aquest dijous, estarà situada al barri d'Aiora, al carrer José Maria Haro.

Segons explica l'Ajuntament en un comunicat, vol seguir apostant per la transició energètica després de la declaració d'emergència climàtica de dijous passat. L'oficina, per tant, pretén apropar als veïns i veïnes de la ciutat de València la idea que l'estalvi energètic i el pas a un nou model d'energia sostenible és possible. En l'Oficina treballaran una educadora ambiental, una enginyera en energies renovables, una treballadora social i un arquitecte per a oferir tota la informació possible.

L'espai es troba distribuït en quatre zones dissenyades per a realitzar tallers, informar la ciutadania i acollir reunions dels actors del sector energètic de la ciutat. A més, l'Oficina està dissenyada seguint una línia sostenible en la qual s'ha apostat per productes i materials de proximitat o provinents de l'economia circular i respectuosos amb el medi ambient. També s'ha buscat reduir al màxim el seu consum energètic i ha aconseguit el certificat energètic A, el més alt. 

L'Oficina de l'Energia de València està concebuda per a fomentar l'ús d'energies renovables, promoure un canvi en la cultura energètica i ajudar en l'estalvi energètic a peu de carrer. Així, els ciutadans podran informar-se, per exemple, sobre les dades que inclouen els rebuts per a estalviar i sol·licitar que les empreses subministren energies renovables. A més, també s'informarà sobre com ser proveïdor d'una finca. Per a això, es realitzaran tallers i jornades formatives tant en l'Oficina com en centres educatius i altres punts d'interés. També hi haurà una sala d'exposicions i aules destinades a la formació.

L'Ajuntament ja va anunciar l'any passat l'obertura de la nova Oficina de l'Energia a través de la Fundació Observatori del Canvi Climàtic, que suposadament estava previst per a principis del 2019. 

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next