València obri el termini per a demanar el xec escolar

El consistori donarà fins a 90 euros a les famílies amb menors de 6 anys escolaritzats que ho demanen i complisquen els requisits
26 març 2019 17:36h
El xec escolar va dirigit a totes les persones menors de sis anys empadronades a València. / GVA

VALÈNCIA. L'anunci de la convocatòria del xec escolar 2019-2020 obri aquest dimarts el termini de 20 dies perquè els interessats presenten la sol·licitud a l'Ajuntament de València. Les famílies tindran previsiblement una assignació màxima de 90 euros mensuals durant un total de deu mensualitats.

L'import mensual de l'ajuda no podrà superar en cap cas el de la quota que es paga al mes per ensenyament de l'escola infantil o centre. En total, la dotació pressupostària destinada a aquesta convocatòria ascendeix a 3,32 milions d'euros, quasi un 10% més que el curs passat.

En aquesta legislatura, les sol·licituds han augmentat des del 2015 quasi un 25%, d'un total de 5.993 a 7.442 l'últim curs. El termini de presentació és de 20 dies a comptar des del següent a la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província (BOP).

S'han de presentar en instància de model normalitzat, accessible en la pàgina web de l'Ajuntament, en els registres municipals o en els punts previstos en la llei del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Després de la baremació de les sol·licituds per la comissió tècnica de treball, s'exposaran al públic els llistats provisionals d'admesos amb documentació completa, així com els exclosos per falta de documentació o altres causes perquè els interessats puguen esmenar la falta o presentar les al·legacions oportunes.

El xec escolar va dirigit a totes les persones menors de sis anys empadronades a València. La sol·licitud s'efectua per part dels seus pares o tutors legals, sempre que reunisquen els requisits, detalla el consistori en un comunicat.

Es tracta d'un sistema que facilita l'escolarització dels xiquets menors de sis anys i permet a les famílies amb menys recursos econòmics accedir a una escola infantil de lliure elecció.

Com va destacar la regidora d'Educació, Maria Oliver, en l'aprovació de la convocatòria, "l'escolarització dels menors és una prioritat per al Govern de la Nau. Sabem que existeixen moltes famílies que no arriben a final de mes en aquesta ciutat i hem de posar mitjans per a facilitar que la seua escolarització supose el menor impacte econòmic possible".

Per a aconseguir-ho, va subratllar la voluntat del govern local de "posar en el centre de les polítiques la cura de les persones". "Aquest és l'esperit de la nostra acció de govern: per a poder mirar al futur hem de cuidar el nostre present, treballant perquè les pròximes generacions puguen tindre un futur millor", va afirmar, i va posar com a exemple la recuperació de tres escoletes per a la gestió municipal, amb "la baixada de preus de 300 euros al mes a 30 euros per a les famílies".

next