Diari La Veu del País Valencià
València vol obrir al 2020 la seua pròpia oficina de no discriminació i prevenció de delictes d’odi

VALÈNCIA (EFE). València té “molt avançada” la redacció del projecte per a la creació d’una oficina de no discriminació i odi per a l’assessorament de víctimes de delictes d’odi, que comptarà amb un pressupost inicial de vora 118.000 euros i que espera ser una realitat el 2020.

La regidora d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBi de València, Lucía Beamud, explica en una entrevista amb EFE que aquesta oficina s’emmarca en el Pla Estratègic Municipal de Convivència emparat en l’Estratègia valenciana d’igualtat i de tracte, la no discriminació i prevenció de delictes d’odi per al 2019-2024.

Assegura que el repte és posar els drets humans en el debat polític perquè “la igualtat gira entorn d’ells i cal agafar-ho com a base i posar-los en l’agenda política”.

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Drets Humans, l’Ajuntament organitzarà la primera Jornada Europea “Ciutats versus odi” amb la participació de dos ponents responsables de les oficines de no discriminació de Barcelona i Viena que comptaran la seua experiència.

“Farem un seminari de bones pràctiques, de com estan posant en marxa aquesta oficina amb el propòsit de crear ací a València una oficina de no discriminació i odi”, indica per a recordar que la idea es va gestar en la passada legislatura però ara “la redacció del projecte està molt avançada” per a dotar-lo de contingut.

Amb una valoració del pressupost de més de 117.600 euros i una seu “ja pensada”, encara que no la revela, confia que els temps de l’Administració permeten tindre operativa l’oficina l’any que ve.

“A la fi de la passada legislatura es va començar a treballar la idea i ara treballem per a donar-li contingut amb un protocol, un pla estratègic, seminaris i adhesions internacionals. Tot forma part de la mateixa estratègia”, apunta.

Beamud incideix en què de “forma inèdita en aquest Ajuntament”, la nova oficina tindrà perspectiva de gènere i serà inclusiva, la qual cosa considera “interessant” per a incloure en tots els projectes d’oficines i espais públics que es vagen executant a la ciutat.

Assegura que en Igualtat “tot estava per construir” en la passada legislatura perquè es partia que no existia com a regidoria i, encara que reconeix que s’ha avançat en polítiques socials, adverteix de xacres com la violència de gènere o les agressions sexuals, que al seu parer indiquen que “continua havent-hi desigualtat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa