València s'omplirà de circ amb una nova edició del festival Contorsions

La segona edició de l'esdeveniment internacional es desenvoluparà en diferents escenaris de la ciutat entre el 25 i el 28 d'abril
8 abril 2019 13:15h
El Festival Internacional de Circ va nàixer l'any passat. Imatge d'arxiu. / CONTORSIONS

VALÈNCIA. València celebra la segona edició del seu Festival Internacional de Circ, Contorsions, que es desenvoluparà del 25 al 28 d'abril impulsat per la Regidoria d'Acció Cultural de l'Ajuntament. La Junta de Govern Local ha aprovat la convocatòria, que portarà de nou a la ciutat una àmplia i variada oferta d'espectacles de circ, gratuïta i per a tots els públics. 

El Festival Internacional de Circ va nàixer l'any passat amb dos grans objectius: potenciar l'oci cultural a través del circ com a disciplina popular per a tots els públics i per a totes les edats i generar alhora un esdeveniment cultural que contribuïra a augmentar el prestigi cultural de la ciutat. De fet, la primera edició de Contorsions va registrar un gran èxit de públic, amb més de 10.000 espectadors, i va augmentar l'interés de la ciutadania per esta disciplina escènica.

"El circ havia estat incomprensiblement abandonat per les institucions públiques", ha denunciat la regidora d'Acció Cultural i Educació, María Oliver, qui ha destacat que Contorsions "pretén en aquesta segona edició contribuir a assentar el sector del circ valencià". La regidora ha recordat que l'impuls d'aquest festival s'emmarca en el pla d'acció estratègic del consistori per a potenciar i dignificar les arts circenses contemporànies. 

Per això, la celebració del festival va acompanyada de la pròxima signatura d'un conveni amb el sector de la creació i les arts escèniques a València per a la posada en marxa del Centre de Producció de les Arts del Circ, que se situarà en les naus de propietat municipal del barri del Cabanyal-Canyamelar, ha afegit Oliver. 

Així, del 25 al 28 d'aquest mes, el Festival Contorsions permetrà gaudir d'una vintena de companyies de nombrosos punts del panorama internacional amb artistes arribats des de França, Bèlgica, l'Argentina, Itàlia, Ucraïna i, per descomptat, també artistes espanyols i locals, "atés que és també objectiu d'aquest festival donar visibilitat al treball dels artistes valencians", ha afegit la regidora María Oliver. 

El festival es desenvoluparà en els teatres municipals (TEM i La Mutant), en la plaça de l'Ajuntament i en el magatzem número 2 de La Marina de València. Es podran veure companyies de llarg recorregut, com ara Escarlata Circus, que plantarà una carpa per a 50 persones en La Marina; la companyia Passabarret (premi Zirkolika 2018), o la companyia francesa Cirque Pardi, que convertirà la plaça de l'Ajuntament en un escenari inspirat en la mítica pel·lícula de Wim Wenders Paris, Texas, entre d’altres. 

Per la seua part, l'Associació de Profesionals de Circ de la Comunitat Valenciana (APCCV) posarà en escena la Gala del Circ Valencià, on oferirà els últims treballs d'artistes locals. Durant el Festival també es podrà gaudir de concerts en el magatzem 2: música balcànica o cúmbia (amb bandes com la Trocamba Matanusca, Balkumbia o les Hijas de la Cumbia). 

Una novetat d'aquesta segona edició del festival Contorsions és que s'ha proposat una residència artística-taller que impartirà Firenza Guidi, una de les artistes més destacades del denominat 'nou circ' del panorama internacional. En aquest taller participaran artistes locals i al llarg de la programació del festival es podrà veure una mostra de tot allò que es realitze en ell. 

Així mateix, durant tots els matins del festival, l'Associació Valenciana de Circ impartirà tallers gratuïts, també en la plaça de l'Ajuntament, per a tots els públics i edats.

next