València posa en marxa l'operatiu de sanitat per a la campanya de Falles

S'inspeccionaran els llocs de masses fregides i venda d'aliments des del 4 fins al 19 de març
4 març 2019 13:45h
Es realitzen inspeccions diàries en horari de matí, vespertí i nocturn. / JUAN EMILIO PRADES BEL

VALÈNCIA. La regidora de Sanitat, Salut i Esports de l'Ajuntament de València, Maite Girau, ha anunciat la posada en marxa de l'operatiu de vigilància i control sanitari de llocs de masses fregides i venda d'aliments amb motiu de les festes de Falles. Els equips de treball inspeccionaran les instal·lacions i els llocs localitzats als carrers de la ciutat des del dia 4 fins al 19 de març. 

Els operatius que s'encarreguen de comprovar que les instal·lacions compleixen amb totes les exigències normatives realitzen inspeccions diàries en horari de matí, vespertí i nocturn a tots els llocs autoritzats de masses fregides i venda d'aliments. 

Els grups d'inspecció estan constituïts per tres inspectors farmacèutics que controlen instal·lacions, aliments i manipuladors dels llocs autoritzats i per un equip format per un farmacèutic d'aigües i un d'auxiliar, que comprovaran que tots els llocs autoritzats compten amb aigua potable. 

A més, el servei de sanitat compta amb set inspectors veterinaris que visiten els llocs de tots els mercats amb venda d'aliments per a comprovar que són aptes per al consum i que posseeixen la documentació i autoritzacions pertinents. 

El nombre d'establiments autoritzats ara per ara és de 119, mentre que el de mercats ambulants és de 59, a falta de determinar el nombre de llocs que s'instal·laran en cadascun. A més, cal destacar que durant les festes de l'any passat es van realitzar 766 visites a 146 establiments i 343 inspeccions en 71 mercats. 

També, es col·locaran urinaris públics en diferents zones de la ciutat des del 15 de març fins a l'últim dia de Falles. En concret, hi haurà 300 urinaris bàsics, 70 més que l'any passat, i 40 estaran adaptats per a persones amb diversitat funcional.

next