València es prepara per a la Marató d'aquest diumenge

La ciutat rebrà els 35.000 corredors amb serveis extraordinaris de metro i bus davant els talls de trànsit del cap de setmana
29 novembre 2019 11:02h
Totes les línies de l'EMT oferiran servei gratuït diumenge des de l'inici del servei fins a les 16.00 hores. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. La Marató València Trinidad Alfonso EDP 2019 torna aquest diumenge als carrers de la ciutat. Més de 35.000 persones, entre corredors populars i atletes d'elit, se citen aquest diumenge, 1 de desembre, en la 39a edició d'una de les proves de major prestigi internacional. 

Del total de les persones corredores, un 39% són estrangeres (13.000, 2.000 més que l'any passat), de 101 nacionalitats; el 27% són valencianes, i el 34% procedeixen de fora de l'autonomia. 

Per darrere dels corredors espanyols, el país amb major participació és de nou Itàlia, amb 2.332 corredors. El segueixen França, amb 2.181, i el Regne Unit, amb 1.196. Entre el centenar de nacionalitats hi ha participants de Swazilàndia, Nepal o Ciutat del Vaticà, que corre amb l'Athletica Vaticana. 

L'Ajuntament de València ha establit un dispositiu especial per a garantir el bon desenvolupament de la prova. Es preveu que la convocatòria done començament a les 8.30 hores al Pont de Montolivet, al costat de l'acabada d'inaugurar plaça de la Marató, i finalitzarà sobre les 15.00 hores. De manera paral·lela, la carrera 10K, que enguany celebra l'última edició, es desenvoluparà de 8.30h a 9.45 hores.  

Les modificacions de mobilitat comencen aquest divendres, dia 29, a partir de les 22.30 hores, amb el tancament del Pont de Montolivet en els dos sentits i l'avinguda Professor López Piñero en direcció cap al centre de la ciutat. Aquests talls es mantindran fins el diumenge 1 de desembre a les 21.00 hores.

A l'endemà dissabte, 30 de novembre, es tancarà el Passeig de l'Albereda, entre la plaça d'Europa i el Pont de l'Assut de l'Or, en el sentit del Centre Comercial Aqua. Aquests talls es produiran a partir de les 07.30 hores, amb motiu de la realització de la mini-marató, tancament que es prolongarà fins a les 15.00 hores. A partir d'aquest moment, començarà el muntatge de la prova general, que afectarà l'avinguda de l'Institut Obrer (es deixarà un carril obert per a l'accés als garatges), i l'avinguda del Professor López Piñero, entre l'avinguda de la Plata i Institut Obrer (es deixarà un mínim de dos carrils per al trànsit).  

El diumenge 1 de desembre, dia de la Marató, entre les 05.00 i les 11.00 hores es realitzarà el tancament total al trànsit de l'avinguda de l'Institut Obrer, la rotonda de l'avinguda Germans Maristes-avinguda Amado Granell i l'avinguda Professor López Piñero, entre les avingudes de la Plata i Institut Obrer. Tal com s'ha anunciat, durant el desenvolupament de la carrera, els talls de trànsit s'aniran realitzant de manera progressiva.

Aparcaments lliures 

Quant a les zones d'aparcament de vehicles, els d'accés lliure són: la Fonteta (al costat del Pavelló Font de Sant Luís), el de l'avinguda d'Antonio Ferrandis i el del Cementeri General (al Bulevard Sud). Hi haurà autobusos llançadora de la línia 99 de l'EMT, d'accés gratuït, amb freqüència cada 10 minuts fins a la rotonda del Centre Comercial El Saler.  

Altres zones d'estacionament que estaran obertes des de les 06.00 hores són la de l'Oceanogràfic (de pagament) i la del Centre Comercial Aqua.  

EMT i Metrovalencia 

Totes les línies de l'EMT oferiran servei gratuït diumenge des de l'inici del servei fins a les 16.00 hores. I, especialment, les línies 35, 95 i 99, que actuaran en servei especial d'alta freqüència des de les 05.30h fins a les 07.30h, amb direcció cap a l'eixida de la Marató. 

Quant a Metrovalencia, la parada més pròxima a la zona d'eixida és la de l'Albereda per a les línies 3 i 5. A més, les 3, 5, 7 i 9 disposaran durant tota la jornada de major capacitat, en posar en circulació els trens de cinc cotxes que permeten incrementar el nombre de places oferides respecte cada diumenge o festiu.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next