Diari La Veu del País Valencià
València rep 2,5 milions de turistes en el primer semestre del 2019

VALÈNCIA. Les pernoctacions hostaleres han augmentat un 5,9% a la ciutat de València, amb 2.485.528 milions de viatgers que han rebut els establiments valencians. D’aquestes, sobretot han crescut el nombre d’hostes estrangers, un 8,7%, fins a arribar als 1.622.957; mentre que les pernoctacions estatals han augmentat un 1%.

En conjunt, en aquest primer trimestre de l’any, l’ocupació hostalera ha augmentat 3,3 punts percentuals, cosa que ha permés cobrir el 75,31% de les places dels establiments. Segons ha informat el regidor de Turisme de l’Ajuntament, Emiliano García, aquests resultats consoliden la ciutat com una destinació turística internacional. El regidor també ha destacat el precedent de tres anys de creixement, on els viatgers han augmentat un 10% i les pernoctacions un 21% des del 2015 fins al 2018.

Per nacionalitats, València ha sigut el lloc de turisme preferit pels viatgers italians (més de 328.000), seguits dels holandesos i dels alemanys. A més, s’ha incrementat notablement el nombre de viatgers procedents dels Estats Units, un 37,8%. També destaca l’augment dels turistes xinesos, un 19%.

Pel que fa al nombre de persones que han viatjat en avió fins a la ciutat, han augmentat un 4,7%, amb 1.061.573 viatgers. D’ells, més de la meitat procedeixen d’altres països. Les dades proporcionades per AENA en aquest mes de juny indiquen que el creixement en passatgers ha sigut d’un 12,4%.

Segons les dades facilitades per l’Ajuntament, l’ingrés mitjà per habitació hostalera (conegut com a REVPAR) ha augmentat un 11,7% i s’ha situat en 64 euros. Mentrestant, el preu per habitació s’ha incrementat un 7,1 % fins a arribar als 84 euros.

La connectivitat de la ciutat amb l’estranger i la resta de les ciutats també s’ha vist afavorida amb l’oferta aquest estiu de 6,5 milions de places als avions. L’increment dels viatgers també s’ha vist motivat per l’obertura a l’aeroport de Manises de 14 connexions més amb Càller, Bordeus, Fes, Tànger i Nantes, amb Ryanair; Viena, amb Laudamotion; Atenes, amb Aegean Airlines; Lió, amb Volotea; Heathrow, amb British Airways, i Catània, Gran Canària, Lisboa, Fuerteventura i Lanzarote, amb Vueling. Moltes d’elles, segons ha afegit, continuaran operant durant l’hivern.

García ha destacat que en aquests últims mesos el turisme a València s’està consolidant i ha experimentat una millora de la qualitat i una millora de la desestacionalització, tot i que encara no s’arriben a les xifres d’estiu. Mentre que a l’estiu se supera el 80% d’ocupació i sovint s’arriba al 90%, a l’hivern no sobrepassa la frontera del 75%. El director de Turisme de València, Toni Bernabé, ha destacat que les primeres enquestes que s’ha fet al sector hostaler mostren que l’ocupació hostalera de l’estiu ha arribat al 90%, 8 punts més del que s’esperava.

El regidor ha afegit que aposta per un turisme sostenible, “no només des del punt de vista econòmic, sinó també des del punt de vista social i mediambiental”. Preguntat per si el tancament de platges ha pogut repercutir en el turisme de l’estiu, García ha explicat que cap part del sector ha donat indicis que s’hagen produït baixes per aquesta causa.

Comparteix

Icona de pantalla completa