València se suma des d'aquest divendres al moviment europeu 'Fridays for Future'

La plataforma de joves i estudiants convocarà concentracions cada divendres i anima a sumar-se a la vaga europea del 15 de març
1 març 2019 14:40h
Des de la plataforma han assenyalat que el seu objectiu és que els polítics "prenguen consciència i que facen accions contra el canvi climàtic". / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El moviment europeu 'Fridays for Future' s'ha posat en marxa aquest divendres a València amb una concentració de joves i estudiants a la plaça de la Mare de Déu, en la qual les persones participants han reclamat als partits polítics "mesures contundents contra el canvi climàtic". "No votarem partits que no tinguen mesures contundents contra el canvi climàtic", han remarcat. 

A més, des de la plataforma han animat a participar en la vaga europea del 15 de març. Així ho ha manifestat una de les components de la plataforma, Alba Calonge, en la primera concentració de les que estan plantejades cada divendres en aquesta plaça. 

Des de la plataforma han llegit un manifest en el qual insten a posar-se "en marxa ja" perquè "les conseqüències del canvi climàtic al nostre país són clarament visibles".

El 15 de març, ha afirmat Calonge, hi haurà una "gran vaga estudiantil europea per la justícia climàtica i no ens quedarem enrere".

Des de la plataforma han assenyalat que el seu objectiu és que els polítics "prenguen consciència i que facen accions contra el canvi climàtic". "Necessitem que aposten pel nostre futur. Si no canviem això, no tindrem un futur la nostra generació i la que ve", han manifestat.

"Pagarem les conseqüències d'uns altres que són els que han contaminat i que són els que no han tingut la suficient visió per a posar mesures", han manifestat.

En el territori valencià, destaquen en el manifest, "les afeccions poden ser especialment greus, ja que la major part de la mateixa està en risc de desertificació". "Veiem com els ametlers floreixen al febrer i la temperatura arriba als 25°C", remarquen.

"Els nostres ecosistemes estan canviant a velocitats que impedeixen l'adaptació de les espècies i el canvi climàtic, en els seus pitjors escenaris, tindria efectes devastadors sobre sectors econòmics claus", expliquen, al mateix temps que reclamen "és urgent que es declare l'estat d'Emergència Climàtica".

Així, han citat la frase de l'activista climàtica sueca Greta Thunberg: "Vostés diuen que estimen els seus fills per damunt de tot, però els estan robant el seu futur davant els seus ulls", i han criticat en el manifest que "el cost de la passivitat és enorme".

"No ens movem només per l'esperança: passarem a l'acció. Transformem l'esperança en moviment!", resa el manifest.

next