València serà la seu de l'esdeveniment tecnològic Webit el 2020

Ribó destaca la celebració d'un festival que atraurà "milers de visitants" a Fira València i que impulsarà "l'ecosistema innovador local"
14 maig 2019 10:39h
Durant la inauguració de l'edició d'aquest any a Sofia, el conseller delegat i fundador de Webit, Plamen Russev, ha fet pública l'elecció de València per a l'any vinent. / WEBIT.FESTIVAL

VALÈNCIA. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat aquest dimarts al matí que la ciutat ha sigut escollida com a seu de l'esdeveniment tecnològic Webit per a la pròxima edició, que se celebrarà al juny del 2020 a Fira València. 

Durant la inauguració de l'edició d'aquest any a Sofia, el conseller delegat i fundador de Webit, Plamen Russev, ha fet pública l'elecció de València per a l'any vinent. La primera tinent d'alcalde i regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible a València, Sandra Gómez, ha sigut l'encarregada de recollir el testimoni que acredita aquesta ciutat com a seu de l'esdeveniment l'any vinent.

Joan Ribó ha considerat aquesta elecció d'importància per a la ciutat perquè atraurà "milers de visitants"; perquè impulsarà "l'ecosistema startup i innovador local", i perquè se celebrarà un nou certamen internacional a Fira València.

L'esdeveniment reunirà vora 30.000 participants i tindrà un impacte econòmic per a la ciutat de vora 60 milions d'euros, segons ha anunciat l'alcalde. Aquestes són les xifres amb què treballa la Regidoria de Desenvolupament Econòmic, que dirigeix Gómez.

La regidora ha apuntat que es tracta d'"un dels millors esdeveniments tecnològics internacionals", amb 1.000 ocupacions generades en l'organització i amb un impacte de més de 1.500 ocupacions en el sector de la innovació.

València es disputava la seu amb altres quatre ciutats –Londres, Rotterdam, Budapest i Torí–, seleccionades entre les 17 que s'havien presentat per a substituir Sofia. Les mateixes fonts han indicat que aquest congrés, que és una "aposta" de la regidoria que dirigeix Gómez, és un dels majors esdeveniments digitals del món amb la intenció de promocionar les empreses emergents.

Per la seua envergadura, Gómez va assenyalar que la trobada hauria de celebrar-se a Fira València i comptar, a més, amb 'seus satèl·lits', entre les quals podria estar la Marina.

next