València tornarà a ser la seu dels Premis Gràffica després de 10 anys

La cerimònia de lliurament d'aquests guardons dedicats a la cultura visual, el disseny i la creativitat serà el 12 de desembre; prèviament, el 18 de novembre, l'organització anunciarà els guanyadors
13 novembre 2019 12:48h
A més de rebre el respectat trofeu, els premiats oferiran una conferència amb la finalitat de donar a conéixer la seua trajectòria. / GRÀFFICA

VALÈNCIA. Els prestigiosos Premis Gràffica han triat la ciutat de València, amb el suport de la Regidoria d'Acció Cultural, com a seu de la cerimònia de lliurament que se celebrarà el dia 12 de desembre. Així, a l'escenari del Teatre El Musical pujaran els deu guanyadors de l'edició del 2019 per a recollir els seus trofeus; un prestigiós guardó que significa el màxim reconeixement al talent en el disseny i la cultura visual a l'estat espanyol.

A més de rebre el respectat trofeu, els premiats oferiran una conferència amb la finalitat de donar a conéixer la seua trajectòria. A través d'un repàs per la seua obra, el públic podrà veure i reconéixer el talent que hi ha darrere de cadascun dels premiats, així com els motius pels quals se'ls atorga un Premi Gràffica 2019.

Els Premis Gràffica són el major reconeixement al talent de destacades figures del disseny i la cultura visual a l'estat espanyol. En només deu anys d'història, els Premis Gràffica s'han convertit en un distintiu de qualitat àmpliament respectat. "Aquests deu anys ens permeten tirar la vista arrere i fer un exercici d'anàlisi en el qual, a més de veure l'excel·lent nivell que hi ha a Espanya, podem comprovar com la cultura visual es consolida com un important fonament que contribueix al desenvolupament d'un país", ha subratllat Ana Gea, codirectora dels Premis Gràffica, qui ha anunciat una novetat enguany.

"La nostra vocació sempre ha sigut compartir amb l'entorn social el gran talent creatiu que hi ha a Espanya –ha continuat Gea–. Per això, com a novetat, a més de la cerimònia de lliurament de trofeus amb els 10 premiats, el Festival Premis Gràffica creix en un format renovat amb la celebració d'unes jornades matutines amb conferències i taules redones a la seu de l'edifici Veles e Vents de la Marina de València, obertes al públic i gratuïtes".

Retorn a València pel 10é aniversari

Des de l'organització també han volgut destacar el suport de la Regidoria d'Acció Cultural de l'Ajuntament de València, amb Maite Ibáñez al capdavant, així com de la Marina de València. "Gràcies a aquest suport institucional, la cultura visual cobra un nou impuls en la celebració d'aquests premis", ha remarcat Gea.

Per a conéixer el nom dels 10 Premis Gràffica 2019 caldrà esperar al dilluns 18 de novembre, dia triat per l'organització per a revelar els guanyadors en la roda de premsa convocada al migdia a l'Ajuntament de València. El mateix dia es presentaran el programa i els continguts de les jornades matutines que complementen enguany el Festival Premis Gràffica.

Amb caràcter itinerant, ciutats com Madrid, Bilbao, Barcelona, Màlaga, Saragossa, Tenerife, Santander i Múrcia ja han acollit aquests prestigiosos guardons. Però, coincidint amb el desé aniversari dels Premis Gràffica, "el retorn a València, la ciutat on van nàixer, era obligatori", ha explicat Víctor Palau, codirector del certamen. 

"Un any molt especial, en el qual a més de celebrar aquests deu anys, a través de l'elecció de València com a seu, els Premis Gràffica també volen contribuir a difondre la cultura, el magnífic panorama creatiu i el bon disseny que es fa al país", ha continuat Palau. I ha conclòs: "Així mateix, volem donar un suport a la recent capitalitat mundial".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next