València s'incorpora a la xarxa pública de serveis lingüístics per a implementar l'ús del valencià

L'Ajuntament disposa d'un "departament fort" després de posar en marxa, vint anys després de l'aprovació pel ple, el Gabinet de Normalització Lingüística
26 març 2019 17:59h
La xarxa permet generar "la màxima rendibilitat en el procés de normalització" del valencià en l'Administració, ha destacat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València s'incorpora a la Xarxa de Serveis Lingüístics que va posar en marxa recentment la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport a través de la Direcció General de Política Lingüística. Així ho ha anunciat aquest dimarts el regidor de Govern Interior del consistori, Sergi Campillo qui ha destacat que amb aquest pas "reforcem la comunicació entre tots els àmbits implicats en la normalització i promoció del valencià i reunim els nostres servicis lingüístics municipals amb els de les altres entitats locals i els de les universitats públiques en una estructura pròpia de la Generalitat. Açò, de ben segur, afavorirà el treball en xarxa i generarà la màxima rendibilitat en el procés de normalització de la nostra llengua".

Així mateix, el regidor ha volgut ressaltar "la transcendència de la creació d'aquesta xarxa per a la normalització de la nostra llengua. València, com a capital de la Comunitat Valenciana, no podia faltar, ja que som un referent per a molts altres municipis. Des de l'Ajuntament, estem dotant el nostre departament de normalització lingüística de moltes funcions que van molt més enllà de la simple revisió de texts. Després de molts anys sense que se li assignara cap funció, ara tenim un departament fort que dinamitza l'ús de la nostra llengua al cap i casal".

Finalment, Campillo ha volgut recordar que des del govern de Joan Ribó s'ha fet un "gran esforç per a dignificar la llengua pròpia al nostre Ajuntament i a tota la ciutat". "Per a començar, creàrem el Gabinet de Normalització Lingüística, un òrgan previst al Reglament d'ús i normalització del valencià aprovat en el ple de l'ajuntament del 1996. Quasi 20 anys després, va haver d'arribar un govern progressista per a posar-lo en marxa", ha explicat el regidor.

"A més a més, hem format milers de funcionaris i funcionàries en competències lingüístiques en valencià recuperant els cursos presencials, estem a punt de començar la primera oposició de tècnics lingüistes en dècades al nostre ajuntament i, per últim, també hem posat en marxa el voluntariat en valencià a la nostra institució, de manera que qualsevol persona pot ajudar a altres aprenents a parlar el valencià", ha declarat Campillo.

Ha afegit que "ara l'ús de les dues llengües oficials està normalitzant-se i equilibrant-se al nostre Ajuntament. Amb la dreta, el valencià estava arraconat i marginat. Per fi, tractem de manera digna l'ús de les dues llengües oficials tenint especial cura del valencià, la nostra llengua pròpia segons l'Estatut d'Autonomia", ha conclòs Campillo.

next