València sol·licita un IVA reduït per a la contractació d'espectacles pirotècnics

La declaració institucional, que compta amb el suport de tots els grups polítics, vol impulsar la creació i instal·lació d'una fita commemorativa de la 'mascletà'
1 març 2019 10:30h
La petició de l'aplicació d'un IVA reduït es promou "per l'innegable caràcter cultural" dels espectacles pirotècnics. / FESTES DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València en ple ha acordat aquest dijous sol·licitar al govern estatal que inicie els treballs necessaris per a aplicar un tipus d'IVA reduït, equivalent al denominat IVA cultural, per a la contractació d'espectacles pirotècnics. 

A través d'una declaració institucional ha acordat impulsar igualment "el reconeixement artístic als espectacles pirotècnics pel seu innegable valor cultural i la creativitat que els professionals de la pirotècnia empren per al seu disseny i execució". 

La petició de l'aplicació d'un IVA reduït "per l'innegable caràcter cultural" dels espectacles pirotècnics es complementa amb l'acord de donar compte a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies d'aquesta petició institucional, "així com a tots els grups parlamentaris de les Corts i del Congrés dels Diputats perquè puguen sumar-se a aquesta iniciativa". 

En un últim apartat de la declaració institucional, tots els grups municipals donen suport a "impulsar la creació i instal·lació d'una fita commemorativa de reconeixement artístic a la mascletà i al sector pirotècnic valencià per la seua trajectòria en la plaça de l'Ajuntament, per ser un espai referent per a la cultura pirotècnica valenciana".

next