València suma una nova zona verda amb més de 3.000 metres quadrats

El jardí Rubén Darío combina zones d'horta, bosc, jocs infantils i aparells d'exercici per a persones adultes
22 maig 2019 14:51h
L'arbratge i vegetació propicia generar un jardí que evolucione segons les estacions. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. Aquest dimecres finalitzen les obres del jardí de Rubén Darío, un projecte caracteritzat per incorporar en un mateix espai zones d'horta; zones de pas; espais de boscs; una zona de jocs infantils i biosaludable, i una font abeurador.

El criteri de vegetació i selecció d'espècies se cenyeix als nous criteris de sostenibilitat i ecologia amb directrius de baix consum d'aigua, plantes adaptades al clima i al sòl. D'altra banda, disposa d'una vegetació variada i estacional, amb la qual cosa es fomenta la possibilitat de generar un jardí que evolucione segons les estacions. Es pretén una floració heterogènia, amb canvi de textures al llarg dels mesos, ha explicat l'Ajuntament en un comunicat.

S'ha recreat la imatge d'horta projectant elements vegetals diferents per a formalitzar les sendes, amb figueres, magraners, ginjolers, moreres i oliveres, i amb les alineacions a base d'espècies de vegetació arbustiva i rizomatoses.

Tots els recintes es regaran per mitjà d'una xarxa per aspersió de multieixida de baix cabal, amb automatisme d'última tecnologia via Bluetooth. D'altra banda, els autors del projecte són els arquitectes Adolfo Vigil de Insausti i Jacobo Ríos-Capapé Carpi, que han dirigit l'obra executada per Geocivil, juntament amb l'arquitecte tècnic Juan Obón García i l'enginyer tècnic agrícola Antonio Pérez Esteve.

El projecte compta amb un pressupost d'adjudicació de 199.858,48 euros amb l'IVA inclòs i amb una superfície de 3.006,58 metres quadrats.

next