València tanca temporalment les platges de la Malva-rosa i el Cabanyal a causa de la qualitat de l'aigua

Una anàlisi rutinària de la Conselleria de Medi Ambient ha donat uns resultats "no òptims" dels quals s'investiguen les causes
14 juny 2019 13:54h
El consistori tornarà a analitzar l'aigua aquest divendres i els resultats es coneixeran dissabte. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA 

VALÈNCIA. L'Ajuntament ha restringit el bany en les platges de la Malva-rosa i el Cabanyal temporalment i per precaució davant d'una anàlisi rutinària feta per la Conselleria de Medi Ambient que ha donat uns resultats no òptims. 

La regidora en funcions de Platges, Pilar Soriano, ha explicat que "com a institució responsable, que posa el benestar de la ciutadania per davant de tot, hem decidit aplicar aquesta mesura". "De moment hem comprovat que els resultats no venen produïts per les obres de reparació que s'estan realitzant en l'emissari de Vera, i tot sembla indicar que ve d'algun punt de la platja de la Patacona, però en aquests moments l'equip tècnic ho està estudiant", ha afegit.

Funcionaris tècnics de les delegacions de Platges i del Cicle Integral de l'Aigua de l'Ajuntament de València s'han desplaçat fins a la Patacona per a comprovar i determinar quina és la causa en els resultats d'aquestes anàlisis de la Conselleria. En tot cas, aquest divendres l'Ajuntament farà noves anàlisis –els resultats de les quals se sabran aquest dissabte– i, si la qualitat de l'aigua torna a ser òptima, les platges s'obriran de nou.

"Tenim el compromís d'oferir unes platges d'excel·lència i amb una qualitat de l'aigua molt bona; per això, si les condicions no són les millors, i amb la responsabilitat com a bandera, preferim aplicar un tancament temporal al bany", ha dit Soriano, qui ha afegit: "Anirem informant de les successives anàlisis que anem realitzant. El bany podrà tornar a gaudir-se quan la qualitat de l'aigua siga tan bona com sempre".

next