València tindrà un nou edifici administratiu per a acollir més de 500 treballadors de la Generalitat

L'obra es farà junt a l'actual complex que la Conselleria d'Educació té a Campanar i està previst que dure dos anys
27 novembre 2019 13:04h
La Generalitat ha facilitat una imatge simulada per a mostrar la ubicació de l'edifici, però el disseny del mateix no és definitiu . / GVA

VALÈNCIA. La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic ha començat el procés per a la construcció d'un nou edifici administratiu que albergarà diferents espais administratius de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

Aquest primer pas ha consistit en l'adjudicació de la redacció del projecte per un total de 670.000 euros a la UTE Peñín Dicotec, en la qual participen un grup de joves arquitectes valencians i la proposta dels quals es basa en les noves tendències arquitectòniques compromeses amb el medi ambient.

Així mateix, cal destacar que en l'adjudicació s'han tingut en compte, tal com estava establit en les condicions de la licitació, les mesures proposades per l'adjudicatària adreçades a combatre l'atur, en comptar amb almenys un membre del personal tècnic, menor de 30 anys i amb titulació obtinguda fa menys de 7 anys, així com les mesures per a fomentar la igualtat entre homes i dones, ja que presenta un equip de treball paritari.

Quant al termini de redacció del projecte s'ha fixat en 8 mesos, transcorregut el qual podrà començar el procés de licitació de les obres, amb una duració estimada de 24 mesos. Aquestes obres es duran a terme en la parcel·la confrontant a la seu de la Conselleria d'Educació a l'Avinguda Campanar de València.

En concret, el nou edifici se situarà en un solar de 4.604 metres quadrats i serà concebut com una ampliació del ja existent, per la qual cosa serà coherent amb les seues característiques i materials. D'aquesta manera, la parcel·la sobre la qual es construirà experimentarà un procés de renaturalització, ja que actualment es dedica a aparcament.

A més, l'edifici tindrà accés per l'Avinguda Pius XII, atés que al ja existent s'accedeix per l'Avinguda Campanar, i totes dues entrades estaran connectades per un carrer bioclimàtic, és a dir, amb una destacada presència d'elements vegetals integrats en l'entorn.

Les noves instal·lacions, que albergaran a més de 500 treballadors públics, tindran una superfície de més de 12.000 metres quadrats, que es dividiran en dos espais, un d'ells dedicat a albergar la direcció territorial de la conselleria i un segon, per a altres espais administratius, i tots dos es distribuiran en dues plantes de dues altures cadascuna d'elles.

El principal requeriment d'aquest edifici ha sigut la versatilitat, per la qual cosa el seu disseny es basa en la modularitat dels espais de poca profunditat, la qual cosa també permetrà que la pràctica totalitat dels espais de treball rep llum directa.

Compromís amb l'emergència climàtica

La construcció del nou edifici constitueix una gran oportunitat perquè l'Administració prenga la iniciativa en la necessària aposta per estratègies ambientals que donen resposta a l'actual situació d'emergència climàtica.

En aquest sentit, s'aposta per l'elecció de sistemes constructius i objectius de consum i emissions modèlics, que van més enllà de l'estricte compliment de la norma.

D'aquesta manera, s'aposta per la implementació d'estratègies passives de ventilació i climatització, l'ús d'energies renovables i l'ús pioner d'una estructura de panells de fusta d'alta resistència, que a més estaran combinats amb gelosies d'alta tecnologia amb reminiscències del disseny tradicional mediterrani.

Així, destaquen la inclusió de sistemes de refredament natural de l'aire, de geotèrmia amb aire, així com la reducció de l'efecte illa de calor i de la petjada de carboni, per citar alguns exemples.

Aquestes estratègies ambientals es complementen amb sistemes actius, com ara les plaques fotovoltaiques, el sòl tècnic, l'estudi del cicle de l'aigua o l'optimització dels ascensors, aspectes que transcendeixen els objectius més ambiciosos de la certificació ambiental.

A més, l'ús d'estructures de fusta i la reinterpretació de l'ús de la ceràmica, a través de ceràmica tecnològica, que protegeix del sol creant microclimes i filtres, permetrà evitar l'emissió d'1,8 tones de carboni per metre quadrat, millorar 4 vegades l'aïllament i reduir l'ús d'energia elèctrica.

Ubicació del personal durant les obres

La parcel·la on es realitzaran les obres alberga actualment unes instal·lacions prefabricades de 560 metres quadrats, a més d'un aparcament amb capacitat per a uns 200 vehicles. De manera que el personal que fa ús d'aquestes instal·lacions provisionals haurà de reubicar-se i, per a això, es construirà una estructura provisional.

Quant a l'aparcament, se situarà en la parcel·la confrontant fins que estiguen finalitzades les obres del nou aparcament, que serà subterrani i comptarà almenys amb 220 noves places.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next