La valenciana és la segona autonomia preferida pels estrangers per a comprar una vivenda vacacional

El 26% dels habitatges que es compren al País Valencià els adquireixen persones d'altres països per a passar-hi les seues vacances
21 novembre 2019 06:00h
 Els turistes britànics són els que més vivenda compren a Espanya. / AJUNTAMENT DE BENIDORM

VALÈNCIA. Als turistes estrangers els agrada passar les vacances al País Valencià. Tant és així que molts d'ells són 'reincidents' i any rere any passen el seu temps lliure a la costa valenciana. Alguns, inclús, decideixen comprar un habitatge per a fer de la seua destinació vacacional preferida la seua segona vivenda. 

Segons les dades oficials del Col·legi de Registradors, el 25,86% del total d'habitatges que es venen al País Valencià són adquirits per compradors internacionals, que en la majoria dels casos els compren per a donar-los un ús vacacional. Aquest percentatge només el superen les Illes Balears, on la compravenda d'habitatges per part d'estrangers arriba al 28,17%. 

Canàries i Múrcia, amb un 23,72% i un 21,79% respectivament, ocupen el tercer i quart lloc al rànquing. Al costat d'aquestes quatre autonomies, amb pesos destacats de compra per estrangers, per damunt del 10%, se situen Catalunya (12,79%) i Andalusia (12,01%). 

Segons expliquen els registradors, les diferències territorials són especialment acusades entre els territoris costaners amb un fort pes turístic i els d'interior, ja que mentre en el primer cas, el percentatge arriba a superar el 20%, en altres com Castella i Lleó i Castella-la Manxa el percentatge no arriba al 5%.

Aquestes xifres, segons els registradors, "permeten constatar com el focus principal de la demanda estrangera s'ha centrat al llarg dels últims anys en les zones d'elevat atractiu turístic, associat fonamentalment a zones costaneres amb alta activitat turística". 

De fet, la demarcació de tot l'Estat on el pes de la compra per part d'estrangers és superior és la d'Alacant. Segons els registradors, el 40% de les vivendes que es venen allí les adquireixen compradors internacionals.

Els britànics lideren la compra d'habitatges

D'això conclouen que la compra d'habitatge per estrangers està clarament liderada per nacionalitats que decideixen fer el pas de comprar per finalitats residencials de naturalesa turística. En aquest sentit, tot i l'amenaça del Brèxit, els turistes britànics són els que més vivenda compren a Espanya, amb el 14,27% de les adquisicions.

Per darrere, segueixen els francesos, amb quasi un 8,4% de les compres per estrangers i 1.270 compres realitzades, un 1% més. Després se situen els alemanys, amb un 6,6% del total de les compres realitzades per forans, els belgues (6,17%), els marroquins (6,05%) i els romanesos (5,83%). Segons expliquen els registradors, és destacable la millora que han registrat aquestes dues últimes nacionalitats.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next