Valenciaport tanca l'exercici 2018 amb un resultat positiu de 33,34 milions d'euros

L'Autoritat Portuària preveu inversions per valor de 800 milions d'inversió entre el 2020 i el 2028
6 agost 2019 12:45h
El port ha acabat l'exercici 2018 amb un deute per davall dels 400 milions d'euros. / AUTORITAT PORTUÀRIA DE VALÈNCIA 

VALÈNCIA. El Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de València (APV), en la sessió celebrada el passat divendres 26 de juliol, va aprovar els comptes anuals individuals i consolidats corresponents a l'exercici del 2018. Els comptes han rebut l'informe favorable per part de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat (IGAE) sense excepcions. El Consell va revisar el Pla d'Inversions i va valorar positivament els resultats obtinguts en un exercici en el qual s'han retallat les taxes que l'APV cobra a les navilieres en concepte de vaixell i de passatge.

L'Autoritat Portuària de València va tancar l'exercici 2018 amb una xifra de negoci de 138,03 milions d'euros, la qual cosa significa un descens del 0,9% respecte al 2017. Aquesta variació és conseqüència de les reduccions aplicades en la taxa al vaixell (T1) i la taxa al passatge (T2). Malgrat aquestes xifres, els resultats abans d'imposts han crescut un 4,7%, de manera que s'han situat en 33,34 milions d'euros i el resultat d'explotació ha superat els 36,36 milions d'euros. La diferència entre el resultat d'explotació i l'obtingut abans de pagar els corresponents imposts es deu al pagament dels costs financers durant l'exercici.

Per al director general de l'APV, Francesc Sánchez: "És especialment rellevant que s'hagen aconseguit aquests resultats que considerem francament molt positius perquè ens trobem en un any en què s'han baixat les taxes. Cal recordar que la taxa a la mercaderia es va baixar per ordre del Ministeri de Foment mentre que, des de l'APV, vam prendre la decisió de baixar el coeficient corrector de la taxa al vaixell, la qual cosa ha permés una reducció d'aquesta taxa d'un 14%. En aquest context, podem qualificar els nostres resultats com a molt positius, ja que el resultat final de l'exercici passat va ser de 32,20 milions d'euros i enguany ha sigut de 33,34 milions d'euros".

Pel que respecta al deute, Valenciaport continua mantenint la tendència a la reducció de l'endeutament. En concret, el 2018 s'ha tancat l'exercici amb un deute per davall dels 400 milions d'euros (399,4 milions d'euros), enfront dels 430 milions d'euros del 2017 i del màxim històric de més de 600 milions d'euros aconseguit el 2011.

Pla d'inversions

L'Autoritat Portuària de València també va presentar en l'última reunió del seu Consell d'Administració el pla d'inversions per als pròxims anys, que està inclòs en el Pla d'Empresa 2020. "Ports de l'Estat ens va sol·licitar que férem un horitzó d'inversions més llarg del que abasta un Pla d'Empresa que es limita a quatre anys; de tal manera que en el pla d'inversions s'han inclòs totes les que tenim previst dur a terme en el pròxim decenni", explica el president de l'APV, Aurelio Martínez.

Aquest pla preveu unes inversions superiors a 800 milions d'euros per al període 2020-2028. "Això vol dir que si es compleix tot el projectat, estem davant un període d'inversions considerable, la qual cosa ens pot portar puntualment a acudir al mercat per a finançar-nos", ha indicat Martínez.

El president de l'APV també ha recalcat que s'han "marcat com a límit que en l'escenari més advers possible mai se superaran els 600 milions d'euros d'endeutament", xifra màxima a la qual van arribar en una ocasió.

next