El veïnat es concentra per segona nit consecutiva per a evitar l'enderroc del forn de Barraca

Activistes i col·lectius denuncien la destrucció de l'horta protegida per les obres d'ampliació de la V-21
18 setembre 2019 11:12h
Diverses plataformes han convocat el veïnat perquè, entre tots, facen força per a evitar la demolició. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. Veïnat i activistes acamparan per segona nit consecutiva al forn de Barraca, l'alqueria de l'Horta que les obres d'ampliació de la V-21 amenacen de enderrocar. Un grup de persones ja va acampar la nit de dimarts front l'alqueria centenària per a protestar per les operacions urbanístiques que pretenen destruir milers de quilòmetres d'horta protegida. 

Aquest dimecres s'esperava que començaren els treballs per a després poder enderrocar l'edifici i continuar amb les obres de la V-21. Els operaris de l'empresa encarregada de l'enderrocament de l'edifici van recollir mobles, branques i taulells, però els treballs es van veure interromputs per l'arribada del veïnat. 

Durant tot el matí d'aquest dimecres, diverses plataformes han convocat el veïnat perquè, entre tots, facen força per a evitar la demolició. Tant col·lectius com activistes animen a practicar la "resistència pacífica" per a impedir l'entrada dels tècnics encarregats d'iniciar els treballs a l'alqueria. També hi han acudit dues regidores de Compromís i Esquerra Unida. 

Dos patrulles de la Guàrdia Civil s'han personat a l'alqueria i han identificat als periodistes que han acudit, a més de diversos activistes. Segons expliquen algunes de les persones que s'han concentrat durant aquest dimecres, els agents han amenaçat a alguns activistes que hi haurà conseqüències si continuen impedint l'entrada dels operaris. Aquests, de fet, han passat tota la vesprada a l'espera de poder completar els treballs en l'alqueria. 

Des dels col·lectius consideren que aquesta obra és "innecessària" i que suposa una despesa pública "multimilionària". Demanen, així mateix, que es faça un debat públic no només per l'ampliació de la V-21, sinó també per altres projectes, com ara la modificació del PGOU d'Alboraria i l'ampliació del port de València. 

Segons han pogut saber des dels col·lectius, aquest dijous s'espera que la Guàrdia Civil i els operaris tornen al forn de Barraca a les 7 i mitja del matí per a reprendre els treballs. Per això, han convocat al veïnat a les 7 del matí per a aturar les obres imminents. 

next