El veïnat de Dolores afectat per les inundacions no pagarà l'IBI

L'alcalde, José Joaquín Hernández, ja ha donat les instruccions necessàries perquè les persones afectades per l'episodi de gota freda es beneficien d'exempcions fiscals
24 setembre 2019 17:55h
Els comerços i empreses danyades per la riuada a Dolores no pagaran Impost d'Activitats Econòmiques. / EFE

DOLORES. El veïnat de Dolores (el Baix Segura) que haja vist danyats pel darrer episodi de gota freda els seus habitatges o comerços no pagarà l'Impost de Béns Immobles (IBI) del 2019. En el cas de les persones que ja l'hagen abonat, se'ls retornaran els diners. En el mateix sentit, els comerços i empreses danyades per la riuada no pagaran Impost d'Activitats Econòmiques (IAE).

Així ho ha decidit l'Ajuntament de Dolores, que ha posat en marxa una sèrie de mesures adreçades a ajudar les persones afectades per la DANA que va assolar el territori valencià entre l'11 i el 14 de setembre. L'alcalde, José Joaquín Hernández, ja ha donat les instruccions necessàries perquè els afectats es beneficien d'exempcions fiscals.

"Som conscients de les grans pèrdues que han hagut d'assumir els nostres veïns i veïnes, i estem posant en marxa totes les mesures que siguen possibles, de les quals anirem informant puntualment, per a alleujar les pèrdues en la mesura que siga possible", ha assegurat Hernández.

L'alcalde ha explicat que l'Ajuntament no es veurà afectat per aquesta disminució d'ingressos en tributs locals, ja que serà compensat amb càrrec als Pressuposts Generals de l'Estat.

Hernández emplaça tot el veïnat de Dolores afectat per les inundacions a acostar-se a l'Ajuntament per a ampliar la informació i facilitar-los la gestió de les ajudes de la Generalitat i del govern espanyol. 

Les persones interessades a sol·licitar aquestes ajudes hauran d'acudir al Punt d'Informació als Afectats, que es troba en la planta baixa de l'Ajuntament, i allí seran atesos pel personal de l'Ajuntament i de la Generalitat.

next