El veïnat d'Orriols s'organitza en la Crida Contra el Racisme en favor d'una convivència lliure de xenofòbia

La plataforma naix com a reacció a l'auge de l'extrema dreta i actuarà al barri a través de campanyes antirumors i activitats socioculturals "que permeten l'apropament cultural de tota la ciutadania"
26 octubre 2019 17:04h
La plataforma ha sigut presentada aquest dissabte. / CCR

VALÈNCIA. L'augment de la representació institucional de l'extrema dreta s'està donant al mateix temps que aquesta intenta guanyar presència als barris obrers, especialment en aquells on conviuen persones de molt diverses procedències. És el cas d'Orriols, on els grups ultres han vist una oportunitat de clavar cullera i estendre el seu discurs racista i xenòfob a través del Casal Romeu, que tracta de replicar un model similar al d'Hogar Social Madrid.

La presentació del casal ja va provocar la resposta del rebuig del veïnat d'Orriols, que ara ha decidit organitzar-se en la Crida Contra el Racisme. Aquesta organització ha sigut presentada aquest dissabte amb un grapat d'activitats musicals i teatrals a través han demanat una "València lliure d'odi". 

Els seus impulsors expliquen que la plataforma "naix davant la necessitat de donar resposta al discurs racista i xenòfob que s'ha incrementat en la nostra societat aquests últims anys, arran de l'actual crisi econòmica". En aquest context, adverteixen que "l'extrema dreta ha aprofitat per a establir-se als nostres pobles i barris difonent el seu discurs excloent i d'odi". 

Davant l'auge d'aquestes idees, alerten que la convivència s'està veient afectada i que "grups feixistes, tant tradicionals com nous, estan guanyant presència". Així doncs, consideren que es tracta d'una situació "alarmant" i pretenen "construir un teixit social ampli, plural i unitari capaç de donar resposta". 

Entre les accions que projecten es troben les xerrades pedagògiques i formatives destinades a qualsevol mena de públic, la creació de campanyes i material antirumors conjuntament amb el teixit social i institucional i la realització d'activitats socioculturals "que permeten l'apropament cultural de tota la ciutadania". 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next