El veïnat de València continua aprovant la gestió tant del govern de la Nau com del Botànic

Els valencians valoren millor el govern de Sánchez que el de Rajoy al capdavant de la Moncloa
25 abril 2019 19:00h
Els valencians qualifiquen la gestió del govern municipal amb una mitjana de 5,4. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. Els residents a la ciutat de València aproven, de nou, tant la gestió del govern de l'Ajuntament com del Consell. Aquesta valoració del veïnat es desprén de l'últim baròmetre municipal d'opinió ciutadana, que aquest dimecres ha donat a conéixer el consistori i que avalaria el suport de la ciutadania al treball realitzat pels governs de la Nau i del Botànic, ambdós conformats pels partits d'esquerra –Compromís, PSPV i València en Comú, al govern municipal, i PSPV i Compromís, a la Generalitat–.

Així, l'estudi, que es pot consultar a la web municipal, assenyala que els valencians qualifiquen la gestió del govern municipal amb una mitjana de 5,4, només tres dècimes per davall de la valoració que es va fer en el baròmetre municipal del maig del 2018. Pel que fa al Consell, la ciutadania li dona a la gestió autonòmica un 5,2, quedant-se a dues dècimes de la qualificació obtinguda fa un any. 

En l'àmbit estatal, el veïnat de València valora millor la gestió realitzada al govern espanyol per part del socialista Pedro Sánchez que la feta per l'expresident del Partido Popular Mariano Rajoy. En eixe sentit, el treball de l'actual president del Govern i candidat del PSOE a reeditar el seu mandat ha obtingut uns valoració de 4,2, set dècimes per damunt de la qualificació que l'executiu de Rajoy va obtindre en l'estudi de maig de 2018, amb un 3,5. 

L'estudi, elaborat per l'Oficina d'Estadística de l'Ajuntament entre el 18 de febrer i el 29 de març, també deixa palesa l'opinió de la ciutadania sobre la gestió dels serveis públics del consistori. En eixe sentit, d'un total de 18 serveis sobre els quals s'ha enquestat, han aprovat pràcticament la majoria, a excepció dels aparcaments públics de la ciutat, que han tret una valoració mitjana de 4,4. 

Serveis municipals

En eixe sentit, l'alcalde de València i candidat de Compromís per València a revalidar l'Alcaldia, Joan Ribó, ha anunciat que s'estan tramitant els projectes de huit solars perquè es puguen endreçar i habilitar com a aparcaments públics gratuïts repartits pels barris de València. Ribó ha agraït a la ciutadania que valore de manera positiva el "treball intens" que s'està fent des del govern municipal "per millorar la qualitat de vida dels valencians i valencianes i de tots i cadascun dels nostres barris i districtes".

Respecte als serveis millor valorats destaquen les festes populars, amb un 7,1; el Palau de la Música, amb un 6,9, i els mercats municipals, amb un 6,9. També aconsegueixen obtindre bones valoracions el Palau de Congressos i el servei de biblioteques i museus municipals, que ambdós arriben fins a una puntuació de 6,7. 

El baròmetre també ha qüestionat al veïnat de la ciutat sobre els serveis de mobilitat, com ara el d'autobús que proporciona l'EMT o els carrils bici i el servei de Valenbisi. En ambdós casos s'ha de destacar que reben millor valoració pels ciutadans usuaris dels serveis que per aquells que no els utilitzen. Així, el servei d'EMT aconsegueix una qualificació mitjana de 6,4 –que arriba fins als 6,6 en el cas de la valoració dels usuaris–, mentre els carrils bici i Valenbisi obtenen un 5,6 de mitjana –que augmenta fins al 7,1 en l'opinió dels usuaris d'aquest servei–.

next