Veïns del Cabanyal fan un escarni a un BBVA per a exigir una solució habitacional per a una família del barri

El col·lectiu EntreBarris assegura que una de les veïnes afectades i dos activistes estan negociant amb el director de l'oficina bancària 
3 octubre 2019 11:58h
El propietari de l'edifici va ser embargat al 2015 pel BBVA, que va passar a ser propietari del bloc. / ENTREBARRIS

VALÈNCIA. Vora 40 veïns i activistes han fet un escarni a una sucursal del banc BBVA al Cabanyal per a exigir una negociació que evite el desnonament de Sara i la seua família, en la qual hi ha 4 menors, que viuen en un bloc del carrer Vicent Brull. El propietari de l'edifici va ser embargat el 2015 pel BBVA, que va passar a ser propietari del bloc on aquestes famílies vivien de lloguer fins que el va vendre al fons d'inversió Divarian. 

Després de l'acció de protesta a la sucursal, Sara ha entrat a negociar junt amb dos activistes amb el director de la sucursal, segons ha informat el col·lectiu EntreBarris i Espai Veïnal Cabanyal al seu compte de Twittter. L'objectiu és aconseguir que els veïns del número 67 del carrer Vicent Brull puguen seguir vivint a la seua casa

Quan el BBVA va embargar el propietari del banc, una sentència judicial va dictaminar que els veïns podrien seguir vivint a sa casa, però l'entitat no els va facilitar un número de compte on ingressar les mensualitats del lloguer. Els inquilins desconeixien que si un propietari no et dona un compte bancari, hi ha la possibilitat d'anar al jutjat i consignar un compte judicial on pagar. Davant d'aquesta situació, el col·lectiu considera que el banc pretenia aconseguir un desnonament per impagament.

De fet, passats diversos mesos sense pagar, el banc va emprendre la demanda i tres famílies afectades van acudir a Espai Veïnal Cabanyal. Entre la tardor del 2018 i l'estiu del 2019, el col·lectiu ha aconseguit parar cinc desnonaments; tres de la família de Sara i altres dos de dues famílies diferents. En total, hi ha sis famílies afectades. 

A l'abril d'enguany, el col·lectiu va descobrir que el banc havia traspassat els seus actius immobiliaris al fons d'inversió Divarian, una aliança empresarial entre el BBVA, que compta amb el 20% del capital, i el fons Cerverus, que té el 80%.

El col·lectiu va contactar amb aquest fons d'inversió per a tractar de negociar un lloguer social per a la família de Sara i es va paralitzar el segon desnonament. No obstant això, el juliol del 2019, "sense previ avís", Divarian va trencar les negociacions i va sol·licitar el tercer desnonament, que també van aconseguir evitar sobre la base d'un informe de vulnerabilitat econòmica de la família emés per l'Ajuntament.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next