El vent dels darrers dies danya hivernacles hortícoles, varietats tardanes de taronja, oliveres i caquiers

La Unió de Llauradors ha detectat desperfectes en zones de la Ribera, Utiel-Requena, el Maestrat, el Camp de Túria, la Vall d'Albaida i la Costera
23 desembre 2019 17:16h
En les zones de la Ribera, Utiel-Requena i l'Alt Maestrat, l'efecte del vent en hivernacles ha sigut més acusat i hi ha hagut desperfectes en plàstics i malles d'aquestes instal·lacions, segons ha informat a EFE el secretari general de la Unió, Carles Peris. / LA UNIÓ

VALÈNCIA (EFE). Les fortes ratxes de vent registrades els darrers dies en diferents punts del territori valencià han provocat danys en hivernacles hortícoles i en varietats tardanes de taronges, així com en oliveres i caquiers.

En les zones de la Ribera, Utiel-Requena i l'Alt Maestrat, l'efecte del vent en hivernacles ha sigut més acusat i hi ha hagut desperfectes en plàstics i malles d'aquestes instal·lacions, segons ha informat a EFE el secretari general de la Unió, Carles Peris.

Els danys en cultius no han sigut de gran consideració, si bé s'ha d'esperar a conéixer l'actuació de les assegurances, que estan ja peritant els efectes del vent.

En cítrics, el vent ha afectat les varietats tardanes per rameig i ha tirat navel i clemenvilla, que són més sensibles al vent i als canvis bruscs de temperatura, sobretot en zones d'interior com el Camp de Túria, la Vall d'Albaida, la Costera i el Baix Maestrat.

Pel que fa al caqui, en plena campanya de recol·lecció, també ha patit els efectes del vent, amb el trencament de branques.

Segons Peris, l'oliva que quedava per recollir en zones del Maestrat, el Camp de Túria i la Vall d'Albaida ha caigut a terra i és possible que haja perdut qualitat.

next