El vent de ponent eleva les màximes als 31 graus 

Les temperatures es dispararan aquest divendres amb el primer episodi de calor generalitzada del 2019
8 maig 2019 19:44h
Les temperatures pujaran al nostre territori des d'aquest dimecres a conseqüència dels vents de l'oest que arribaran a la zona litoral i prelitoral ressecs. / OSCAR DEL POZO

VALÈNCIA. Les temperatures màximes han registrat un ascens notable al litoral a causa del vent de ponent, amb pujades de fins a nou graus a València i amb valors mitjans que han oscil·lat entre 31 i 18 graus, segons les dades de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Les temperatures màximes més destacades registrades a la demarcació de Castelló han sigut de 18 graus a Castellfort; 24, a Sogorb; 28, a Vinaròs, i 29, a la capital de la Plana, amb una pujada de set graus respecte al dia anterior.

A la demarcació de València, les màximes més significatives han sigut de 21 graus a Utiel; 29, a Manises; 30, a Xàtiva, Polinyà i València, i 31, a Oliva. 

Les temperatures màximes més destacades registrades a la demarcació d'Alacant han sigut de 24 graus al Pinós; 28, a Xàbia; 29, a Rojals, i 30 graus a l'Altet i la capital, que ha registrat màximes de huit graus més que el dia anterior.

Temperatures d'estiu

El mercuri, però, encara pujarà més a partir d'aquest divendres, amb l'arribada del primer episodi de calor del 2019, que deixarà temperatures pròpies de finals de juny i principis de juliol com a conseqüència d'una massa d'aire d'origen saharià, segons l'Aemet.

A més, les temperatures es dispararan al nostre territori des d'aquest dimecres com a conseqüència dels vents de l'oest que arribaran a la zona litoral i prelitoral ressecs. Per aquest motiu, se superaran els 30 graus i fins i tot puntualment els 32 graus aquest divendres. 

Dissabte i diumenge les temperatures sí que es mantindran dins de la normalitat al litoral del Mediterrani.

next