El vent provoca incendis i desenes d'actuacions dels bombers a tot el territori

S'ha intervingut en almenys cinc incendis al País Valencià
3 febrer 2019 18:45h
Mitjans aeris de la Generalitat també col·laboren en la cerca d'una embarcació a Teulada. / EFE

VALÈNCIA. El fort vent que bufa durant aquest diumenge al País Valencià està deixant nombrosos incidents en diferents municipis, entre els quals destaquen diversos incendis, el rescat d'un gos i la cerca d'una embarcació, a més de la caiguda d'arbres, cartells i façanes.

Bombers de les tres demarcacions treballen en l'extinció d'almenys cinc incendis declarats durant el cap de setmana a comarques d'Alacant i València, alguns dels quals es troben controlats, encara que el fort vent complica les labors d'extinció.

A Alacant, a primera hora de la vesprada s'ha declarat un incendi amb tres focus en una zona de pineda, canyar, bosc baix i matolls en la partida d'Orgergia que ha obligat a desallotjar dos xalets pròxims i que ja s'ha donat per controlat, segons ha informat l'Ajuntament. També s'han declarat incendis forestals a Polop i a Callosa d'en Sarrià (la Marina Baixa), que han sigut donats per controlats sobre les 16.30 hores, així com a Palma de Gandia (la Safor) i a la Serra d'en Galceran (la Plana Alta), l'evolució dels quals es desconeix de moment.

D'altra banda, mitjans aeris de la Generalitat col·laboren amb salvament marítim en la cerca d'una embarcació en la zona pròxima del port de Teulada (la Marina Alta). 

A més, Bombers del Consorci Provincial de Castelló han actuat pel despreniment de part de la façana d'un edifici a Toràs (l'Alt Palància), que ha caigut sobre diversos vehicles, un dels quals portava en el seu interior un gos que ha sigut rescatat pels bombers en perfecte estat. El bar situat en la planta baixa de l'edifici afectat ha sigut desallotjat, s'ha sol·licitat a l'Ajuntament la revisió per part del tècnic municipal i s'ha abalisat la zona de perill per a evitar riscos.

Des de les 8.00 hores de dissabte i fins a les 15.00 d'aquest diumenge, els bombers provincials de Castelló han realitzat un total de 49 serveis relacionats amb el vent a tota la demarcació, que es troba en alerta taronja per aquest fenomen, sense que hi haja cap persona afectada.

A Alacant, els bombers i la Policia Local han atés més de 50 emergències per vent durant el cap de setmana, mentre que a la demarcació de València els bombers han actuat també en més de mig centenar d'incidències. La majoria de les actuacions dels bombers relacionades amb el vent en les tres demarcacions està sent per a retirar arbres caiguts o cartells, revisar teulades, sanejar finestrals, sanejar balcons i assegurar façanes.

next