Una versió de la cançó 'Parla valencià' interpretada per xiquets amb TEA sonarà en l'inici de curs de Castelló

El projecte TEA&Rock ha enregistrat un CD amb temes populars cantats per alumnes per a fomentar la inclusió en els centres escolars
6 setembre 2019 19:37h
'La lluna, la pruna' o 'La xata merenguera' són algunes de les cançons que inclou aquest àlbum destinat als centres educatius. / EUROPA PRESS

CASTELLÓ DE LA PLANA. Una versió de la cançó Parla valencià, interpretada per xiquets amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA), sonarà en els col·legis de Castelló durant l'inici del pròxim curs escolar, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

Els centres escolars de Castelló s'uniran a una iniciativa per a cantar per la inclusió i la promoció del valencià dilluns vinent. Els responsables són els impulsors del projecte educatiu TEA&Rock, que ha donat com a resultat l'enregistrament d'un disc cantat per xiquets amb TEA i els seus companys i companyes de classe.

Junts canten temes populars com La xata merenguera; La lluna, la pruna, o Parla valencià –del cantautor Dani Miquel–, triada per a sonar en tots els centres escolars de la ciutat en el primer dia del curs.

A més, els 'cantants' que han participat en aquest projecte han protagonitzat un videoclip que també serveix per a "donar visibilitat, reivindicar un espai en la societat i transgredir amb la música", com ha explicat la coproductora, Yolanda Arnau.

En la presentació d'aquesta iniciativa han estat també la directora general d'Inclusió Educativa, Raquel Andrés, i la regidora de Cultura de Castelló, Verònica Ruiz, per a qui el treball realitzat en TEA&Rock és "meravellós i il·lusionant". Ruiz ha destacat que aquest disc "és una mostra que amb la cultura, amb la música i, sobretot, amb el treball en equip no hi ha barreres que no es puguen superar" i ha agraït la col·laboració dels centres que posaran la cançó a l'inici del curs.

L'àlbum inclou el tema inèdit La vida en blau, una creació del productor del projecte, Juan Vives. "La música és una acció comunicativa que permet representar elements abstractes i subjectius, com poden ser les emocions, tan difícils de comprendre per a les persones amb TEA, i per això és una alternativa per a aquelles persones que tenen dificultat en la utilització del llenguatge", ha assegurat el músic durant el llançament d'aquesta campanya que ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Castelló i de la Conselleria de Cultura.

Per a la preparació tècnica dels xiquets participants –alguns, presents en l'acte de llançament del projecte– s'han implicat famílies, docents de set centres educatius i terapeutes, a més dels companys de classe dels escolars. L'adaptació dels temes ha estat a càrrec del músic Rubén Gómez i la imatge gràfica ha sigut obra de la dissenyadora Verónica Fabregat.

next