Diari La Veu del País Valencià
100 €uros per valencià i valenciana a l’Estat espanyol que no ens retornen
Eixa és la quantitat que cada persona del País Valencià aporta a l’Estat espanyol al mes sense retorn, 100 € per habitant. Aquests diners poden ser en concepte d’IRPF, IVA o altres… el rebut no és l’aportat, ja que el País Valencià és l’autonomia pitjor finançada i amb pitjor inversió de l’Estat, segons un estudi de la Plataforma pel Dret a Decidir (PDaD). Els números no enganyen, fins a 6.150 milions menys segons dades del propi Estat espanyol, el 6’32 % del nostre PIB.

És a dir, si dividim els 6.150 milions d’euros entre els més de cinc milions de valencians i valencianes suposen que cada persona es queda sense més de 1.200 euros a l’any, és la raó per la qual el nostre poble és més pobre que la mitjana estatal.

Finalment hem de dir que si la Generalitat Valenciana recaptarai gestionaraels nostres impostos tindríem més de 6.150 milions més d’euros de pressupost, a sumar al total de més de 17.000 milions d’euros actuals, per poder atendre la sanitat, l’educació, les polítiques per a la dependència, els Serveis Socials, les infraestructures, la creació de treball… dels valencians i valencianes.

La PDaD repartirà aquest 9 d’octubre milers de “bitllets” de 100€ amb un text explicatiu.


Plataforma pel Dret a Decidir
peldretadecidir.cat

Comparteix

Icona de pantalla completa