Carta als Reis d'Orient

21 desembre 2013 01:00h
Després d’escoltar aquesta setmana al ex-conseller Ferran Villalonga parlar de la situació actual d’involució que estem vivint respecte a la nostra llengua i de la indignació de rebre la felicitació de Nadal del nostre impresentable president Fabra en correcte castellà, he decidit avançar la meua carta de petició als Reis d’Orient, perquè no sóc massa del Pare Noel.

Estimats Reis Mags, us escric aquesta petició, sense saber que pot passar en els pròxims mesos en el nostre País Valencià. El meu màxim desig passa per veure si aquesta gent, que actualment ens mal governa, es va prompte a pastar fang d’una vegada. Però malgrat aquesta gentola, heu de permetre l’atreviment, donat que sabeu que els valencians i valencianes som un poble tal vegada no molt unit, però això sí, molt alegre i de sempre combatiu davant les adversitats, de demanar-vos algunes petites encomandes.

A tu Melcior et demane la regeneració democràtica per al nostre pais. Perquè bona part dels i les polítiques ens han defraudat i no donen les solucions necessàries per una societat nova. Nosaltres, els ciutadans i ciutadanes, volem regenerar i reviscolar una nova política. Som l’antídot al segrest de la democràcia pel bipartidisme, perquè no és possible que una societat mediterrània i plural com la nostra siga en blanc i negre. Els ciutadans i ciutadanes valencians tenim l’oportunitat de deixar enrere els temps dels polítics professionals que viuen de la crispació i la confrontació, junts podem demostrar que ens podem organitzar per posar els ciments d’una nova societat plena de colors, de baix cap a dalt, escoltant les necessitats de totes les persones que viuen a les nostres comarques. Hi ha una gent al nostre país que demana ser visible, amb trellat, que vol influir en positiu.
 

A Gaspar cal demanar innovació econòmica i sostenibilitat. Perquè cal bastir un nou sistema econòmic i productiu que pose les persones per damunt dels beneficis, el treball per damunt de l’avarícia i els recursos naturals per damunt de l’abús. Calen solucions valentes amb visió de futur, que generen una nova economia basada en les persones, la innovació i el medi ambient. Entre totes i tots hem de donar resposta als debats oberts per: fomentar la indústria de la construcció sostenible i de les empreses d’energies netes basades en la recerca; aconseguir que l’agricultura valenciana siga rendible; generar planters d’empreses tecnològiques al voltant de les universitats; fomentar el consum responsable; les ciutats lentes i el créixer a poc a poc; controlar amb fermesa les entitats financeres i l’especulació i fer que les ajudes i préstecs arriben als qui generen llocs de treball.

I a tu Baltasar, rei de la pell fosca, et demane reforçar la nostra identitat. Perquè la nostra forma de ser al món és ser valencians i valencianes, alacantins i alacantines, elxans i elxanes, castellonencs i castellonenques... Som un poble, som un País en moviment. Perquè defensem la diversitat lingüística i les cultures i volem relacionar-nos amb la resta de pobles del món des de la nostra forma de viure’l i veure’l. Perquè volem teixir lligams de respecte i cooperació entre totes les persones que conformem la humanitat partint de la riquesa que la diversitat aporta. Perquè entenem que no hi ha altra manera d’acabar amb les desigualtats i les guerres que amb el diàleg i la solidaritat cooperativa. Perquè volem ponts que sobrepassen les fronteres que ens separen. Perquè som plurilingües gràcies al valencià i volem seguir sent-ho cada dia més. Perquè creiem que hi ha una altra forma de repensar el món on totes les persones puguen dir la seva sense ser discriminats per cap prejudici.

Gràcies Melcior, gràcies Gaspar i moltes gràcies Baltasar per escoltar aquest valencià que desitja salut i treball pel 2014. I gràcies per escoltar aquestes peticions que sense dubtes es troben a les goles de milers de valencianes i valencians.

next