Diari La Veu del País Valencià
ERPV necessària, per Diego Gómez
El cap de setmana passat Esquerra Republicana del País Valencià va celebrar el seu Consell de País a València, amb les eleccions autonòmiques i municipals a l’horitzó. Aquest òrgan territorial dels republicans, va acordar amb majoria (33 vots a favor dels 36 presents) que, davant el context polític, econòmic i social del País Valencià que es troba en una situació complexa i canviant que requereix de respostes globals i compartides, és necessari obrir un procés en Esquerra per “les possibilitats d’acord amb les forces polítiques que compartesquen els objectius compartits de la denúncia de l’espoli fiscal, la defensa de l’Estat del Benestar, el dret a decidir, la defensa de la llengua i la denominació País Valencià”, tant pel que fa a establir acords estables i a llarg termini de col·laboració, integració i/o adhesió en projectes polítics valencianistes i d’esquerres, com a altre tipus d’acords electorals concrets per a diferents conteses electorals.

S’obri el meló i ERPV mitjançant una comissió negociadora mantindrà les trobades pertinents amb les diferents forces polítiques i trametrà les possibilitats d’acord a la direcció d’Esquerra Republicana del País Valencià per al posterior debat del conjunt de la militància. S’obri el meló i les possibilitats d’esbrinar amb qui hauria de pactar, integrar-se o treballar el partit dels republicans valencians dirigits per l’inesgotable Agustí Cerdà. Veure, a tot això, l’enquesta que ha plantejat aquest diari digital.

Doncs bé, jo vaig a mullar-me i a dir obertament que Esquerra hauria de trobar-se i negociar la seua participació en el projecte de Compromís. I així ho plantegem un bon grapat de persones que des de fa més de tres anys (tot el que portem de legislatura), constatem i vivim la participació activa de col·lectius d’ERPV a les coalicions de Més Algemesí, GCiE (Gent de Castelló-Compromís-Esquerra) a Castelló de la Ribera, i de Compromís per Alzira, que són les que més conec personalment. Cal dir que a l’actualitat la presència d’Esquerra a la capital de la Ribera es materialitza amb un regidor fins a maig de 2015 (un regidor en una ciutat de més de 45.000 habitants al País, gràcies al pacte de la Coalició Compromís).

Sempre hem dit i hem reconegut que ERPV és necessària al País Valencià, per la seua denúncia contra la sagnia que suposa l’espoli fiscal als valencians i el Govern del PP que ha portat a l’enfonsament l’estat de benestar i l’autonomia política del País. Per la seua lluita en favor de la democràcia i dels drets civils, la llibertat d’expressió, la igualtat i la justícia que impliquen la defensa dels serveis públics i universals, com ara la sanitat, l’educació i els serveis socials. O també per la seua reivindicació permanent per uns mitjans de comunicació públics, veraços, de qualitat i en català. En definitiva ERPV és necessària al País Valencià si volem sentir la nostra veu en aquests temes i en molts altres i perquè els valencians som un poble que va nàixer cridant terra i llibertat, i si ens ho proposem tenim esperança i tindrem el futur que ens donem a nosaltres mateixos.

S’obri un meló que sempre serà per convidar els que estimem el nostre País i construïm aquesta casa de futur incert però engrescador i per damunt de tot respecte, i evidentment amb qualsevol dels acords i negociació Esquerra haurà de mantenir la seua estructura orgànica i la seua identitat política. I de bestreta, gràcies companys i companyes d’ERPV.

Comparteix

Icona de pantalla completa