Diari La Veu del País Valencià
Els capritxos de la consellera
Arran de la consulta telemàtica que va organitzar el divendres la Conselleria d’Educació sobre la llengua que volen els pares per als seus fills i filles, el president d’Escola Valenciana Vicent Moreno (el meu president) ha declarat amb fermesa que els pares i les mares han actuat donant un excel·lent exemple cívic de maduresa democràtica i han transmès a la consellera d’Educació un missatge contundent: a la societat no se la manipula amb interessos electoralistes i per això demanem la dimissió de Maria José Català. Més claret aigua, veritat?

Ja n’hi ha prou. Aquesta consellera, si tinguera vergonya política, agafaria les seues andròmines del despatx i tornaria a sa casa. Raons en tenim un bon grapat, sols cal recordar com va començar el curs amb el desficaci de planificació educativa i amb el termòmetre per damunt de 30 graus a les aules. I ara aquesta invenció de no fer complir la llei en quant a la normalització del valencià, i carregar-se les bondats de l’ensenyament en la nostra llengua.

I la pregunta que molts ensenyants, pares i mares s’han fet aquesta setmana, és a quin sant aquest capritx de la Català? Crec, que cal ser mal pensat i creure que darrere de tota aquesta moguda hi ha una clara intencionalitat política orquestrada des de Madrid i des de la mateixa presidència de la Generalitat. Per què aquesta consulta trampa? Doncs des del meu punt de vista, per una evident jugada política d’intentar deixar fora de joc les entitats referents en la defensa de l’ensenyament en valencià. La consellera ha intentat deixar en evidència Escola Valenciana, l’STEPV i la Federació d’AMPAs. Però ja veurem si l’ix el tir per darrere, és a dir pel cul.

En primer lloc, quina casualitat de convocatòria de consulta, després que a finals de novembre en la nit d’Escola Valenciana, es presentara la campanya de les Trobades del 2015 amb el lema l’escola que volem i la manifestació del 21 de febrer en defensa del model que demanen el 85% de les famílies valencianes. La segona casualitat és que a principis de desembre, l’STEPV guanyara rotundament les eleccions sindicals al sector de l’ensenyament. I la darrera que FAPA aconseguira més representativitat en el Consell Escolar de la Comunitat Valenciana i que la seua direcció girarà en contra de les decisions unilaterals de la consellera.

La senyora Català, com Font de Mora (recordeu el tema del xinés mandarí) decideix amb el vist i plau de Fabra tirar-se a la piscina amb sols un pam d’aigua amb aquesta consulta. Ja veurem com ix. Salvavides li’n queden pocs al PP i la desgràcia de la corrupció pareix assentar-se diàriament al partit de les gavines.

Ja veurem com ix d’aquesta magarrufa la senyora Català. Pot dir que Escola Valenciana, l’STEPV i la FAPA són uns antidemocràtics que no han volgut la consulta o que els resultats demostren que tot està perfecte gràcies a la seua gestió, o tal vegada no diga res, però nosaltres hem de preguntar-li pels resultats de la consulta, hem de demanar quantes famílies del ridícul 2,6% de participació, han optat per l’ensenyament en valencià. I sense fer mofa i burla del grotesc i irrisori esdeveniment d’aquesta consulta, hem de demanar la seua dimissió.

I perdone senyora Català, encara que no em toque la loteria demà, vaja vostè a fer la mà a un altre costat.

Comparteix

Icona de pantalla completa