Falten tres dies per a finalitzar aquest 2104 i com sempre per aquestes dates, m’he posat a escriure la meua carta de petició als Reis d’Orient. He pensat i pensat i al final he decidit retocar una miqueta la que vaig escriure l’any passat, donat que els meus desitjos no s’han complit massa i perquè com diu la dita l’esperança mai es perd.

Estimats Reis Mags, us escric aquesta petició, sense saber que pot passar en els pròxims mesos al nostre País Valencià. El meu màxim desig passa per veure si aquesta gent, que actualment ens mal governa, es va prompte a pastar fang d’una vegada. Però malgrat aquesta gentola, heu de permetre l’atreviment, donat que sabeu que els valencians i valencianes som un poble tal vegada no molt unit, però això sí, molt alegre i de sempre combatiu davant les adversitats, de demanar-vos algunes petites encomandes més.

Us demane la regeneració democràtica i la fi de la corrupció per al nostre país. Perquè bona part dels polític ens han defraudat i no donen les solucions necessàries per una societat nova. Nosaltres, els ciutadans i ciutadanes, volem regenerar i reviscolar una nova política. Som l’antídot al segrest de la democràcia pel bipartidisme, perquè no és possible que una societat mediterrània i plural com la nostra siga en blanc i negre. Els ciutadans i ciutadanes valencians tenim l’oportunitat de deixar enrere els temps dels polítics professionals que viuen de la crispació, la confrontació i la corrupció, junts podem demostrar que ens podem organitzar per posar els ciments d’una nova societat plena de colors, de baix cap a dalt, escoltant les necessitats de totes les persones. Hi ha gent al nostre país que demana ser visible, que vol influir en positiu.

Pense que cal demanar-vos innovació econòmica i sostenibilitat. Ja n’hi ha prou de retallades, d’atur i de pobresa. Perquè cal bastir un nou sistema econòmic i productiu que pose les persones per damunt dels beneficis, el treball per damunt de l’avarícia i els recursos naturals per damunt de l’abús. Calen solucions valentes amb visió de futur, que generen una nova economia basada en les persones, la innovació i el medi ambient. Entre totes i tots hem de donar resposta als debats oberts per: fomentar la indústria tradicional valenciana, el turisme sostenible i les empreses d’energies netes, aconseguir que l’agricultura valenciana siga rendible, generar planters d’empreses tecnològiques al voltant de les universitats, fomentar el consum responsable, les ciutats amables i el créixer a poc a poc, controlar amb fermesa les entitats financeres i l’especulació i fer que les ajudes i préstecs arriben als qui generen llocs de treball.

I us demane reforçar la nostra identitat. No eixa identitat de diari oficial. Nosaltres som un poble, som un país en moviment. Perquè defensem la diversitat lingüística i les cultures i volem relacionar-nos amb la resta de pobles del món des de la nostra forma de viure. Perquè volem teixir lligams de respecte i cooperació partint de la riquesa que la diversitat aporta. Perquè som plurilingües gràcies al valencià i volem seguir sent-ho cada dia més. Perquè creiem que hi ha una altra forma de repensar el món on totes les persones puguen dir la seua sense ser discriminats per cap prejudici. Perquè tenim dret a decidir pel nostre futur.

Moltes gràcies per escoltar aquest valencià que a més a més desitja salut i treball per al 2015. I que té l’esperança que ara ja toca eixe canvi que moltes persones desitgem.

Comparteix

Icona de pantalla completa