Ho he decidit, avui 25 d’abril, després de l’aprovació del programa electoral de Compromís al seu Consell General i de la manifestació de la nostra diada nacional, tanque temporalment la meua columna setmanal de col·laboració amb laveupv. I tot a un mes de les eleccions autonòmiques i locals a les quals em presente com ja sabreu, com a alcaldable a la meua ciutat d’Alzira.

No seran aquestes setmanes unes vacances, seran uns dies de treball i d’il·lusió permanent. Ho dic amb tota la franquesa possible i amb el coneixement de la importància que ens juguem col·lectivament i personal. Us he de confessar i així ho pense que la coalició Compromís, a nivell de País i a nivell d’Alzira, està preparada per a guanyar el futur del nostre País i de la meua ciutat. És ja l’hora de passar de la resistència a la victòria, de l’oposició a governar per a tota la ciutadania, és l’hora de contribuir a la transformació de les nostres comarques, pobles i ciutats. No serà fàcil però torne a repetir, tenim i tinc il·lusió i coratge. Tal vegada ens deixen una herència complicada, però des de la nostra humilitat estem segurs que necessitem i farem el canvi.

Perquè el veritable canvi que el nostre País, els nostres pobles i ciutats necessiten, no és de sigles, sinó un canvi profund, de model, que frene el populisme i el poder polític personalista representat al llarg d’aquestes darreres dècades pels governs dels PP sobre tot als pobles i ciutats on han governat. A Alzira per exemple, hem patit un govern monocolor que ens ha volgut esborrar el somriure, un govern amb molta foscor, amb manca de participació ciutadana, sense transparència, amb professionals de la política que tenen cotxe i xofer oficial i que gasten a “tuti ple” els diners públics. Des de Compromís som partidaris de limitar el poder del govern, de compartir el poder, de co-decidir amb la gent. El País Valencià i també Alzira és un poble alegre i combatiu on ningú ens ha de fer baixar la cara per reivindicar la felicitat i el benestar de totes i tots els valencians i valencianes i alzirenys i alzirenyes.

Deixe d’escriure una temporada aquesta col·laboració per ètica i responsabilitat democràtica i us avançe a títol personal que si a partir del dia 25 de maig tenim i tinc responsabilitat i poder de decisió, la nostra acció de govern, tindrà tres directrius importants. Per una banda pensar en les persones i en la seua situació de pobresa i de manca de recursos i de treball. També treballarem per recuperar la participació i la influència directa dels ciutadans en les decisions municipals. I, sobretot, gestionarem els recursos de les nostres institucions i ajuntaments des de la decència i la transparència, prou d’amagar i jugar amb la democràcia.

Tots els personalismes que fins ara ens han governat i ens han dit que ens representaven amb la seua borratxera de poder, tenen por al canvi, tenen por a l’alegria que representa Compromís i també altres formacions polítiques. Cal que el País i la meua Alzira tornen a ser un poble que somriu, perquè no estem vençuts i a partir del 24 de maig omplirem les places i carrers de les nostres ciutats i pobles, de les nostres comarques i del nostre país de somriures. I passe el que passe aquest comiat no em desvincula de laveupv i del seu projecte mediàtic.

Salut i endavant. Fins prompte.

Comparteix

Icona de pantalla completa