Diari La Veu del País Valencià
Sembla que la Cartoixa de Vall de Crist es podrà visitar
Segons la nostra Consellera, es podrà visitar amb normalitat la cartoixa de Vall de Crist a Altura. Si la notícia es confirma en fets, aquesta serà una bona oferta cultural de les nostres comarques. Segons aquesta informació, s’ha previst cobrir la coberta de l’església facilitant la visita, restant pendent una part de la recuperació d’aquest important cenobi, situat en un bell espai paisatgístic.

Aquesta intervenció ha sigut el resultat d’un conjunt d’iniciatives impulsades especialment per una colla de gent que durant anys ha divulgat els valors de la Cartoixa, així com també, de la sensibilitat d’anteriors corporacions municipals de signe diferent a l’actual. És així com fa ja uns anys, aquesta colla a què he fet esment, ens demanà al Consell Valencià de Cultura, del qual jo aleshores era membre, que anàrem i informàrem, cosa que férem, així com un informe final recomanant la declaració del conjunt com BIC, instant a la progressiva recuperació del conjunt conventual per part de les entitats públiques, en tractar-se d’un bé de titularitat municipal i provincial.

Cal esmentar que no fa gaire, l’Associació d’Amics del Casc Antic de Vilafamés visitàrem aquest monument, i vam comprovar ja alguna nova intervenció de consolidació de les restes de l’Església de Sant Miquel. Ara, a la foto que veig a la premsa, observem que acompanyant la Consellera figura el nostre alcalde, imagine que en tant que diputat provincial, la qual cosa celebre, puix podrà advertir les raons del nostre interés en el tema quan anunciàrem la nostra visita.

Doncs a veure si aquest anunci es materialitza, ja que pot ser un punt d’estímul necessari envers un nou tipus de turisme cultural, atent als nostres valors patrimonials, respectuós amb aquests i amb el medi ambient .

President d’AACAV

Comparteix

Icona de pantalla completa