Diari La Veu del País Valencià
Vaga a les Illes. Només pel jornal?
Sóc mare d’una xiqueta de sis anys i procure participar en tot allò que té a veure amb la seua educació. La meua filla estudia a una escola pública, al País Valencià i jo sóc membre fundador de la plataforma en defensa de l’ensenyament públic a la meua comarca, la Ribera Baixa del Xúquer, cada mes ens trobem les companyes i companys de la plataforma, per tal d’analitzar la situació dels centres de la comarca, tractar de fer front a les ferotges retallades de l’administració i ajudar a millorar les nostres escoles, i tot això ho fem junts mares, pares i docents, perquè ens sentim comunitat, sentim que l’educació és de tots i que les xiquetes i xiquets són el centre del nostre univers i els adults orbitem al seu voltant.

Tot i el bon clima, de vegades hi ha discrepàncies, entre docents i famílies, quantes vegades hem escoltat a una mare dir, davant una vaga d’ensenyament: – “volen que fem vaga, però ells no en fan per no perdre el jornal!!!, doncs jo porte la xiqueta a l’escola!!”

Curiós perquè aquestes mares després no renuncien al jornal en una vaga general i porten els xiquets a l’escola per anar a treballar, i encara es justifiquen dient que un funcionari té la feina segura.

Del treballador públic, quan hi ha vaques grasses, ningú se’n recorda, però aiii mare amb la crisi!! en compte de mirar al govern, als empresaris evasors i explotadors i als banquers estafadors, el personal fixa la seua mirada acusatòria en el mestre d’escola, la metgessa, la funcionària de l’ajuntament etc. demanant que els lleven privilegis, que els retallen els sous i moltes rucades més. Bé jo crec que tenim molta manca de consciència de classe i que hem d’entendre ja d’una vegada que tots som classe popular i que ens estan ofegant a tots, o ens pensem que a casa del funcionari no hi ha crisi??!!

Dilluns 16 els docents de les Illes començaren una vaga indefinida, una vaga INDEFINIDA en defensa de les seues condicions laborals, però també una vaga en defensa del Català de tots, una vaga en defensa de la qualitat i la igualtat d’oportunitats en l’educació de les nostres filles i fills.

Qui ha de comptar els diners per arribar a fi de mes, es podrà imaginar l’angoixa d’aquestes famílies, pensant en quina serà la durada de la vaga i com s’ho faran per a resistir. Estan lluitant pel futur de totes i tots, i jo demane a tots aquells que algun dia, hi han menyspreat a una mestra, que han dit allò de què viuen molt bé i només es mouen pels diners, que s’ho repensen, perquè haurien de sentir vergonya, i al govern Bauzá tot el meu rebuig i la meua seguretat de què no passaran.

Vull donar tot el meu suport als docents de les illes, perquè són unes valentes i uns valents i la seua lluita ens dignifica a tots. Enhorabona, gràcies i ànim. Tot el país amb vosaltres!!!

Ah!! i la millor manera d’ajudar és posar-se a la seua pell i col·laborar en la caixa de resistència, perquè tothom sap que fer vaga dignifica però no ix debades.

2056 0009 74 4102003418
“endavant!! cal insistir, perquè en la insistència trobarem la victòria”
Joan Fuster.
El 24 d’Octubre tenim programada una vaga d’ensenyament, estarem a l’altura de la gent de les illes?, la nostra només és un dia….

Maria Isona I Matoses

Comparteix

Icona de pantalla completa