Diari La Veu del País Valencià
‘Regidors del PP….pilars de la ignomínia’
Escric aquestes línies perquè, la nota de premsa publicada pel PP de Sueca, el Dijous 9 de Gener m’ha fet reventar d’indignació.A continuació reproduïsc alguns fragments, que m’han semblat especialment insultants:

“El dimarts 7 de gener s’ha celebrat Assemblea Local en la Seu del Partit Popular de Sueca presidida per Esther Franco, Diputada del PP per València, Presidenta de la Comissió de Sanitat en les Corts Valencianes i Secretària de l’Àrea de Sanitat del PP de la Comunitat Valenciana.

La presència de la diputada en una de les habituals reunions per a afiliats i simpatitzants que se celebren cada dimarts és deguda a l’esforç realitzat pel PPCV per a acostar a tots els membres del Partit l’explicació de la seua acció de govern en els dos primers anys de legislatura, les claus de la recuperació a partir de 2014 i resoldre tots els dubtes que sorgisquen entre els assistents. Al mateix temps, amb la visita de la Diputada, es pretenen arreplegar tots els suggeriments i aportacions al Partit regional.

El PPCV és constant en la seua tasca de fer arribar la informació als militants, convocant de manera freqüent reunions sectorials amb presidents, portaveus i/o regidors afins a les àrees dels temes en estudi. Sense anar més lluny, recentment s’ha treballat la reforma de la Llei de l’Educació (LOMQE) i la reforma de la llei de pensions.”

Diu que han treballat la LOMQE, jo no sé si es refereixen al fet que estaven allí llegint la llei, si és així, s’hauran adonat que és una llei que fomenta l’autoritarisme, les desigualtats, l’adoctrinament, la segregació i és el retrocés més gran que ha existit en matèria educativa, o potser es refereixen a què treballaven l’argumentari per defensar aquesta llei de desfeta educativa de cara a l’opinió pública. i amb la llei de pensions el mateix, estaven treballant l’argumentari? perquè al comunicat no aclareixen a quines conclusions arriba el PP de Sueca després de tant de “treball”…

Un altre fragment per tirar-se les mans al cap: “Som una Comunitat infravalorada ja des de temps de Zapatero, temps en els quals se’ns finançava com si fórem 4 milions d’habitants quan en realitat sobrepassàvem els 5. Ja des de llavors se’ns deuen més de 12.000 milions d’euros que, d’haver-se rebut, haurien evitat tenir el deute que tenim. El President Fabra segueix reclamant un finançament just per a la nostra Comunitat. Mentre és cert que existeix deute, però no deixa de ser menys cert que s’ha fet molt: hospitals, més de 400 col·legis, residències, centres de dia…”

La culpa Zapatero!!….no seré jo qui defense a ZP i al PSOE, només apuntar que el model de finançament ve de temps d’Aznar i Zaplana, convindria que els regidors del PP de Sueca no perden aquestes coses de vista. I home dir que han fet 400 escoles, és de tindre una barra impressionant!! els recorde que les associacions de mares i pares ha denunciat davant del Banc Europeu d’Inversions la desaparició dels diners destinats al “crea escola”, un pla que havia de rehabilitar centres educatius i eliminar barracots, també els recorde que al nostre poble hi ha dues escoles dins d’eixe pla que continuen en barracots.

Més comunicat: “A continuació Esther Franco va detallar molts dels assoliments que s’estan obtenint: des de la disminució del nombre d’aturats en la nostra Comunitat, la dignitat per als pacients de les nostres instal·lacions hospitalàries (que, alhora són capdavanteres i de referència per a la resta de l’Estat en moltes ocasions), el creixement del turisme (superior a la mitjana espanyola), el creixement de les exportacions, etc.

Al mateix temps, va explicar, els Pressupostos de la Generalitat han crescut enguany, i precisament per a seguir treballant per les persones, per a incrementar la despesa en polítiques socials.

Des del Partit Popular de Sueca pensem que és així com es governa, fent una bona gestió, treballant per les persones.” Parlen de la dignitat del pacient, mentre tanquen serveis a dojo, l’exemple més recent l’hospital de Dénia, parlen de dignitat mentre tenen un deute brutal amb les persones dependents, parlen de dignitat mentre privatitzen sense mirament.

A mi aquest comunicat del PP de Sueca m’ha sobtat moltíssim perquè els regidors, quan algú els retrau la política de retallades, l’austericidi i el balafiament del PP autonòmic, sempre insisteixen en què ells a l’ajuntament fan política local i que no toca parlar de les mesures de la generalitat.

De fet hi ha regidors que han assumit el “Gallardon Style” (quan era alcalde de Madrid), i van de simpàtics i tolerants, es deixen veure als actes del 9 d’Octubre, a un homenatge a Fuster, en pla “sóc del PP però mole”, de fet algun a les xarxes socials fa la “pose” de no estar d’acord amb les retallades i sempre tracten de fer un línia divisòria entre la gestió municipal i la autonòmica…. Però tothom tenim clar que ha esdevingut Gallardon i que esdevenen ells. A l’hora de la veritat les carassetes cauen. Em ve a la memòria el plenari de Març de 2012 a l’ajuntament de Sueca, eixe dia es van presentar dues mocions:

– contra l’ero de RTVV
– contra l’anomenat decret Vela de retallades, l’1/2012.
Eixe dia tots els regidors del PP votaren en contra les dues mocions, i a més l’actual portaveu del partit a Sueca va argumentar el sentit del seu vot entre somriures, dient que no eren retallades, que eren mesures d’deficiència, ajustos i no sé quantes tonteries més, eixe dia tots els que estàvem mirant i que dies abans havíem eixit al carrer contra una mesura que venia a retallar, salaris, drets i serveis bullíem d’indignació. A l’hora de la veritat els regidors alçant el braç avalen el patiment, avalen l’empobriment, avalen la desigualtat…jo no els he vist mai trencar la disciplina del vot.

Veieu que tots sou el mateix, sou la base, sou els fonaments del partit, els pilars de la ignomínia, sense vosaltres els Fabra, Barberà, Rus, Blasco, Costa, Camps, Cotino i companyia no estarien on estan, sou part implicada i còmplices de les cúpules del vostre partit que han portat al País Valencià a aquest escenari dantesc. El Juliol de 2013, al vostre sopar provincial celebrat a Sueca, mentre a l’exterior del local la gent de la PAH Ribera Baixa i treballadors acomiadats de Canal 9, bramaven contra la corrupció, a dins Rus explicava que un regidor o un alcalde no havia d’abaixar el cap pel tema dels sobres. I tant com heu d’abaixar el cap i si tinguéreu vergonya, tornaríeu les actes de regidors i demanaríeu disculpes.

I per als que us deixeu veure pels “nostres” actes, quan veieu una estelada, quen veieu imatges del Guillem, del Fuster, de l’Ovidi, quan escolteu versos d’Estellès, quan veieu carregar una moixeranga, el que esteu veient és un poble orgullós, que s’aixeca contra tot i trenca tots els sostres que li posen, un poble que us deixarà fora del govern i sabrà renàixer de les cendres.

“Encara quedem valencians,
molts valencians, cada dia més,
que no volem resignar-nos a perdre
la nostra entitat individuada,
que no volem deixar
d’ésser el poble que som,
que no volem cedir a la
dissolució ni a la indiferència”

Comparteix

Icona de pantalla completa