Diari La Veu del País Valencià
El PP, la via catalana… i el tripartit del progrés?
El PP presenta una proposició no de llei per a condemnar que la cadena humana independentista celebrada l’11 de setembre de 2013, amb motiu de la Diada catalana, entrara al País Valencià.

Fins ací a mi res em sorprén. Que el govern del PP, davant la fallida total i les males previsions recórrega a l’anticatalanisme/antivalencianisme no és res nou.

El que em sobta són els arguments dels partits de l’oposició, ací alguns exemples:

-Compromís: “hi ha valencians que no tenen per donar a menjar als seus fills, que els van a tirar de la seua casa o persones que no poden consumir per por que demà perdran el treball. Aquest tema no li interessa a ningú”

-PSPV: “Vostés creuen que açò és el que més preocupa els més de 700.000 aturats, als familiars dels discapacitats, a 1,2 milions de pensionistes del nostre País, als assalariats, a la comunitat educativa o als usuaris de la sanitat valenciana?”

D’acord en el fet que al País Valencià tenim problemes molt greus que el PP no pot cobrir amb la bandera de l’anticatalanisme, d’acord que hem de treure al PP urgentment de les institucions, però senyores i senyors del “futurible tripartit” als seus arguments en trobe a faltar un. El de la LLIBERTAT.

Al tram Valencià hi anàrem 5000 Valencianes i Valencians, que ens encadenarem en solidaritat amb el procés engegat al principat, i en defensa del nostre propi dret a l’autodeterminació, i ho férem a pesar de prohibicions i de repressions, i els recorde que en aquell moment, les protestes dels partits amb representació a les corts valencianes van ser més aviat tímides. Ara tornem al mateix, no poden dir que això no interessa a ningú, i no alçar la veu a les corts en defensa de les persones que anàrem fins a Vinaròs, exercint el dret a manifestar-nos, jo no crec que siga tan difícil dir:

“Senyors Botiflers del PP, a Vinaròs hi havia 5000 Valencianes i valencians exercint un dret de manifestació, que a més havia estat comunicada. Una Manifestació que vostés van prohibir i la justícia els va llevar la raó. I a més deixen la bandera de la invasió catalana que això ja no cola”.

“Senyors “futuribles” sóc conscient de què nadar entre dues i tres séquies és complicat, i que no van a entrar a les corts amb una estelada al llom, però no poden fer com que una part de la societat en la qual viuen no existeix, si vostés es presenten com gent progressista, defensors de les llibertats i les igualtats, han de tenir presents totes les “sensibilitats”, l’actitud ha de ser inclusiva, d’altra manera tornarem als temps de les “paraules prohibides a Canal 9”, i dels eterns proscrits i ja sabem com acaba la història…. Jo crec que no és demanar massa.

“Totes les llibertats, són solidaries”

Comparteix

Icona de pantalla completa