Diari La Veu del País Valencià
Quin president necessitem al País Valencià?
Aquests dies al País Valencià vivim entre l’alleujament de veure que el PP ha perdut la majoria absoluta, la il·lusió per les perspectives de canvi i el patiment esperant una ‘fumata’ blanca resultant dels contactes Compromís-PSOE-Podemos.

Pendents cada dia de premsa escrita i digital, de ràdios i televisions forasteres, a excepció d’algunes TV locals i comarcals, laveupv i de Ràdio Terra, passem dies i dies fen quinieles i malabarismes mentals sobre com quedarà el repartiment, i si tindran el suficient trellat i responsabilitat per a gestionar allò que han dit les urnes i el que demana la gent al carrer.

Molts de nosaltres vivim en un ai!!, pensant si el nostre País serà capaç d’aprofitar aquesta oportunitat per a eixir del forat on es troba, o si estem davant una reedició de la transició del 78 que ens va obligar a ser valencians alienats i endeutats, per a sempre.

Tot el que necessitem urgentment, convertir en realitat els cinc eixos programàtics que han consensuat Compromís PSOE i Podemos depèn d’anar a Madrid a exigir que deixen de dessucar-nos, perquè si és cert que el PP ha robat i ha deixat la caixa buida, també és cert que el nostre principal problema és el model de finançament, el pitjor de l’estat espanyol. A la caixa no arriben els recursos…i els pocs que arribaven els furtaven…

Hem anat a votar, hem lluitat al carrer i batallem cada dia perquè volem que el nostre País camine cap endavant, però amb dignitat, sense tuteles, sense autocensura, sense complexos. No comenceu a tocar els nassos amb l’ara no toca, perquè ara sí que toca, ara toca:

– lluitar pel dret a l’habitatge, EN VALENCIÀ
– lluitar per la nostra escola, EN VALENCIÀ
– lluitar per la sanitat universal, EN VALENCIÀ
– lluitar per la dependència, EN VALENCIÀ
– lluitar per les rendes bàsiques, EN VALENCIÀ
– lluitar per uns mitjans de comunicació propis i plurals, EN VALENCIÀ
– lluitar contra la degradació del territori, EN VALENCIÀ
– lluitar pels drets de la classe treballadora, EN VALENCIÀ

I així amb totes les lluites, exigir el que ens pertany com a valencians i valencianes que som, que no és tan difícil caram!! NORMALITAT se’n diu.

Separar la lluita social de la nacional és una estafa, d’haver volgut això la gent haguera votat massivament a podemos i ciudadanos que es passegen per ací amb eixe discurset.

No volem un Ximo Puig president a les ordres de Pedro Sanchez, incapaç d’exigir allò que ens pertany mentre dóna quatre duros perquè ens entretenim fent “cultureta”. Com tampoc volem una Mònica Oltra presidenta rient les gràcies a Pablo Iglesias, i declarant la possibilitat d’anar plegats a les generals, quan el seu partit fa anys que es reivindica com a partit d’obediència exclusivament valenciana. A Montiel per descomptat, no el vull de president de cap de les maneres. Esperem que hi haja trellat i coratge per afrontar aquest “nou temps”.

Patiment….. Sembla ser que al País Valencià, tot ho fem amb patiment, de tota manera tenim l’obligació de mantenir-nos escèptics i crítics, el canvi de govern no justifica la desídia i la desmobilització, ací no està tot guanyat i cal organitzar-se.

País Valencià…ni tutelat, ni acomplexat

Els qui creiem que els valencians
podem ésser un poble sa i coherent,
els qui ansiegem per al nostre
País una plenitud nova


a Nosaltres els valencians

Comparteix

Icona de pantalla completa