Diari La Veu del País Valencià
Els drets dels animals arriben a Castelló
Diumenge 30 d’agost es va celebrar a Castelló de la Plana el primer Festivanimal, un festival de música, ball, actuacions i reivindicacions per reclamar que es respecten els drets de tots els animals.

La iniciativa va partir de la plataforma Bous Embolats Abolició, integrada en la Plataforma Carles Pinazo on ens trobem unes 20 entitats de lluita pels drets dels animals.

Al festival van assistir centenars de persones i entre elles es trobaven Marina Albiol eurodiputada d’Esquerra Unida, Carles Mulet, senador per Compromís , Xavi del Senyor regidor i portaveu de Castelló en Moviment i Antoni Infante coordinador de la Plataforma pel Dret a Decidir.

També van acudir a l’acte societats protectores de Castelló i cuiners i cuineres vegans que ens oferiren una degustació dels seus plats.

Vam comptar amb les actuacions altruistes del grup Major Arcana, el Dj de Castelló Edw EL CHE, les ballarines de Bollywood Azul, del grup de dansa Llum d’Orient, del Quadre Flamenc Castelló Balla i Albita la Negra i el seu grup.

El Festivanimal es va organitzar sense pràcticament recursos econòmics, sols amb il·lusió i treball militant. Ni el públic va pagar entrada per acudir, ni cap persona col·laboradora va cobrar per la seua feina.

Aquest festival s’insereix dins de la dinàmica engegada pel moviment animalista, tendent a cercar la conscienciació de la gent de manera transversal i inclusiva, i de fer arribar el nostre missatge a les institucions polítiques.

El moviment pels drets dels animals en el seu procés de maduració és cada dia més conscient que ha de dotar-se d’una agenda pròpia i sortir de l’esquema simplista d’acció-reacció que proposen des del món taurí.

Des d’Iniciativa Animalista considerem que les institucions polítiques han de recollir amb urgència la sensibilitat de la major part de la població que ens manifestem de diverses formes en contra de tot tipus de violència contra els animals.

Plataforma Iniciativa Animalista

Comparteix

Icona de pantalla completa