Diari La Veu del País Valencià
Maria José Català, la transparència
Hom que es passa la vida fent-se valdre dels referents, aprenent dels errors, aquests per a porgar-los i obtenir una mena de redempció, va i resulta que hi ha uns gestors d’allò públic que ens governen, en forma de manipuladors polítics, desvergonyits on n’hi haja, que en lloc de donar llum donen fum i obren conforme els pareix, i per a confondre’ns aplicaran una llei de transparència, a més obriran una web com a instrument divulgador.

La llei que aplicarà la Generalitat i que han explicat enlairant-la és, exactament, aquella que més els convé, la del govern central de Mariano Rajoy, que fita les dades abastables des de juliol del 2013 i no abans, deixant sota les catifes tot el merder de corrupteles hagudes des que governa el partit de les gavines, govern de Camps inclòs, paradigma de la pocavergonya i del balafiu, farcit d’escàndols, que ha deixat aquesta beneïda terra a l’alçada del betum. Hi haurà més pocavergonya aleshores encara.

Estratègia: millorar la comunicació, que els prestidigitadors polítics manifestaren que millorarien, tot seguit d’analitzar els resultats del 25-M. L’inefable Castellano no ha estat prou comunicador i l’han cessat de secretari general, nomenant la consellera Bonig per tal de reorganitzar la bandada de gavines.

El búnquer de la transparència i la comunicació

Heus ací, altra prestidigitació ignominiosa, Albert I “El Feble” nomena per a la tasca d’explicacions, com a portaveu del Consell, la més opaca que hi podia nomenar, aquella que entrebanca la informació del seu departament com ningú altre, acumulant sentències judicials que l’obliguen a facilitar dades i documents. La senyora Maria José Català, consellera d’Educació, de la rama cristiana, obligada com cap altra a dir la veritat i fer propòsit d’esmena, diu en un cinisme acusat, que no les podia facilitar perquè a les conselleries hi ha molt de treball, però, posant a treballar el funcionariat, els la facilita i l’oposició no hi va a consultar-les, a més, quan ho fa, usa la informació de manera irresponsable.

Si en volem més parem el cabàs, la consellera Català s’ho passarà d’allò més bé, perquè la transparència exclourà els contractes confidencials, com per exemple el subscrit amb Ecclestone per a la F1, o els signats amb l’arquitecte Calatrava. Així mateix, al web que hi disposarem, tampoc no seran les contractacions fetes per RTTV, la Ciutat de la Llum, l’aeroport de Castelló, ni tampoc de Ciegsa, l’empresa pública que generà un deute, al voltant de 2.500 milions d’euros, per a instal·lacions educatives. Això sí, podrem veure l’agenda dels polítics, el parc automobilístic, el sou que cobren i quin oratge hi fa a les platges, així com si Fabra va a jugar a golf o a bàsquet, i de tot aquell autobombo que s’hi puguen donar, que és just allò que podran facilitar. També faran enquestes per tal de veure com els va l’assumpte. Per a més pocavergonya, la portaveu del Consell, senyora Català perdó, diu que amb tot plegat, volen ser l’administració més transparent d’Espanya. Amén. Encara més, del món mundial. Meu.

Al meu parer, com altres vegades fan burla i, ara més que mai, es fa evident, palès, patent, manifest, palpable i palmari, que els fotem fora com més aviat millor.

Albal-l’Horta Sud

P. S. Per si algú no se’n recorda, potser sí, la consellera Català va ser aquella que va demanar perdó als coreligionaris en un discurs, per si li s’escapolava alguna paraula en valencià, la llengua de sa mare, i a més ha estat la que seguint directrius del president del Consell i del ministre Wert, fent de policia bona, s’ha carregat la immersió lingüística en l’ensenyament, plat a banda per al senyor Carbonell, subsecretari de la conselleria. Ambdós enemics del valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa