Diari La Veu del País Valencià
Què fa Alberto I “el feble”
Si abans del mes d’agost, el President del Consell Alberto I “el feble”, resultava inoperant per un reguitzell de motius coneguts per tots, ara mateix, aplegat el temps de les vacances, tot i que els problemes greus ens plouen, la Generalitat s’ha quedat deserta i erma, i en més barra que rostre han picat sola cap a la platja, el camp o veges tu a saber on.

Al descrèdit per balafiament i corrupció que ens ha dut el partit de les gavines blaves, ha estat conseqüent de la manca de diners i finançament, tan sols llevat d’algunes excepcions, ja que n’hi ha per al pagament al Club Deportivo Castelló per compte de l’inoperant aeroport de La Plana, de sis-cents seixanta mil euros per la promoció del joguet-scalèxtric del Fabra de les ulleres fosques, condemnat per la justícia com Al Capone, per delictes fiscals; així com entre altres, de dos-cents mil euros per al manteniment de les instal•lacions de RTVV, ignominiosament tancades. Tan sols açò, dues mostres d’exemples.

L’assumpte del descrèdit ha aplegat a tals extrems que en el Consell de Castella no els hi fan cas. Sabem que la mancança ha estat exposada a tothom, excepte davant del president del Govern de l’Estat Mariano Rajoy, el qual s’havia compromès a millorar-lo, i plantant-se tots plegats amb l’aval de l’acord de les Corts del País, que rau entrebancat justament per culpa dels sucursalistes sota consigna, als caixons del Congrés dels Diputats a Madrid.

Altrament, als baixos preus agrícoles en origen, la competència de productes extracomunitaris, els problemes greus per la sequera al camp, la permanent amenaça a un Xúquer viu en cabals necessaris per part d’interessos empresarials que volen fer negoci de l’aigua, defensats a capa i espasa pel mateix Consell, se n’afegeix ara, el veto rus a les nostres exportacions alimentàries. Per si no en tingueren prou, caldera vella, bony o forat.

Les organitzacions agràries davant la manca de resposta del president del Consell a les minses compensacions oferides des de la UE i el Govern de l’Estat, han tirat mà de l’oposició per trobar empar i fer-se’n valdre, l’han obtingut de moment en el PSPV. S’espera també que ho facen la resta, així com el gros de la societat valenciana, perquè Alberto I “el feble”, no pinta ni fava.

Senyor President de la Generalitat, l’actitud persistent de deixadesa de funcions, d’acatament demostrat a les consignes de ponent, de la minsa capacitat de lideratge, no el fan mereixedor, ni tampoc les gavines locals, de la confiança de les organitzacions empresarials, tampoc les agràries, els sindicats, les comunitats de regants, les plataformes cíviques com el Xúquer Viu, l’ensenyament públic, de la sanitat pública, del poble valencià.

En vista de la qual cosa, què fa vostè? Ens fa pensar que tan sols mira el seu melic, pel seu profit polític i mentre per a nosaltres beure oli. A la primavera vinent, eleccions autonòmiques.


Albal, l’Horta Sud – País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa