Diari La Veu del País Valencià
Les gavines, endèmiques al País?
Arran de l’última enquesta publicada recentment pel diari El País, referida a la intenció de vot, en la qual s’albira una desfeta del PPCV, ja que li assignen 32 escons per a les properes votades autonòmiques, on ara en gaudeixen de 55; la consellera Bonig, coordinadora de les gavines llogarenques, pretesa dama de ferro Thatcher, i qui sap si pròxima candidata del PPCV a Presidenta de la Generalitat, diu que “tan sols és una enquesta, termòmetres de sensacions”, ens ha eixit poeta. Però, ben mirat, no deu ser tan sols una més, ja que s’han afanyat en publicar-ne altra, encarregada per ells, en la qual tot i que perden la majoria absoluta els n’assignen 43 i, estan fregant-se les mans.

Davant la incògnita, encara que hom pot tenir les seus preferències, notòries per altra banda, l’enquesta enlairada, si hom no es dóna vent, s’hi pot convertir en realitat o en altra cosa pitjor, com per exemple Rajoy canviant la llei electoral. Utilitzant un argot futbolístic, el partit no és guanya mentre l’àrbitre no pita la fi del partit.

Què fer? Com que hom som tots, a més alguns dels que pentinem pèl blanc, hem superat la consigna estesa abans pel règim, de viatjar menys i llegir més el diari, perquè els diaris d’avui són alguns prou fiables, i a més viatgem més, no es podem donar per perduts, i heus ací un reguitzell, tan sols una mostra treta de l’actualitat, d’unes quantes malifetes que les gavines ens ofrenen, per les quals, hom desitja un canvi al més aviat possible:

– “El delegado del Gobierno en la Comunidad, Serfín Castellano, prorrogó por dos años más sin concurso el millonario contrato con el grupo Avialsa –el mismo que le pagó cacerías i le obsequió con un rifle de 1800 euros- El acuerdo por el que la Generalitat Valenciana se comprometía a pagar 22.662.352,44 euros por el servicio de aviones para la extinción de incendios”. Diari “El Mundo” 14-10-2014.

Cal dir que el president Fabra, vol donar-li rang estatuari a les pràctiques de bon govern. Com diu la meua gata, meu.

– “El Consell pagó el diseño del Centre de Convencions porque Calatrava (te la…) amenazó con acciones judiciales i el arquitecto cobró 2,7 millones. El ex director general de la Sociedad Proyectos Temáticos de la Generalitat, Nicolás Figueres i el representante de esa entidad Javier Manso, han declarado este martes ante el Juez, ratificándolo”. Diari El Mundo del 14-10-14.

Cal dir que aleshores, el president Fabra, que vol donar-li rang estatuari a les pràctiques de bon govern, era llavors alcalde de Castelló de la Plana. Altre meu.

– “El Consell, obligado a dar a EU los informes del Plan de El Cabañal. Décimotercera sentencia desfavorable al Govern por ocultar información. El Consell tiene 20 días para entregar a Esquerra Unida los informes sobre el plan de protección i revitalización del conjunto histórico de El Cabañal. Así lo ha estipulado el Tribunal Superior de Justicia de la Comunitat.” El País 12-10-14 Meu.

– “La Juez del metro pide a FGV actas de Seguridad i el libro de balizas. …El exdirector de Explotacion de FGV Vicente Contreras, aseguró en su comparecencia como imputado que el riesgo de un accidente de metro en el año 2006 por exceso de velocidad era “casi nulo o inexistente, i agregó desconocer el motivo por el que se programaron las balizas a 80 km/h cuando la velocidad permitida era de 60.” El País 13-10-2014. Altre meu.

– “El escaño del expresident lo ocupara otro imputado. El jefe del Consell resta importància a que haya indicios de que Felipe del Baño prevaricó como edil de San Antonio de Benagéber… . El Presidente de la Generalidat, considera ahora compatibles esta classe de imputaciones (prevaricacion administrativa de propiedad municipal) con las lineas rojas contra la corrupción que marcó al principio de la legislatura”. EL País 13-10-2014. I un altre meu.

– “Imputado el alcalde de Gandia por negarse a readmitir a 12 educadoras. El Juzgado de Instruccion numero 3 de Gandia, ha imputado al alcalde de la localidad Arturo Torrò, por presunta desobediència a la orden de readmitir e indemnitzar a las 12 educadoras de escoletes que denunciaron por ilegal su despido por parte del Ejecutivo local antes de privatizar la red de guarderias públicas en junio de 2012”. El País 14-10-2014. A més a més un altre meu.

– “La presión judicial acaba con el proyecto de depuradora en Borriol. … El exvicepresidente de la Diputacion i alcalde de Vall d’Alba, Francisco Martínez, encargado de este proyecto, iba a recibir casi 51.000 euros por una finca de 2700 mts. valorada en 3000 euros, cuya propiedad comparte con sus hijos. Los otros 150.000 euros se iban a pagar por otras parcelas vinculadas al socio de Martinez.” El Pais 14-10-2014. A demés tot s’ha de dir, meu.

– “La oposicion pide que Barberà (saltadora de balconades a les festes), devuelva los 7.225 euros del viaje para reunirse con Ecclestone en Londres”. El viaje de ida a Londres, se hizo con un charter fletado por el Valencia CF”. Levante EMV 14-10-2014. I torna-la trompa al xic… meu i meu.

Podria estar relacionant casos semblants d’avui fins l’endemà, però acabem:

– “La policia concluye que la financiacion ilegal del PP empezó con Zaplana. El sistema funcinó desde 2002 hasta la caida de Gürtel. Los agentes de UDEF, calculan que la formacion pago tres millones en negro en 2007 y 2008. Los agentes plantean que el origen de esos fondos fueron contratos amañados”. El País 14-10-2014. Per acabar-ho d’arrodonir tres vegades meu.

Comptat i debatut, on era llavors el president de la Generalitat? En quin partit militava? Ah sí, ho recorde ben bé, en les Joventuts Llibertines.

Com que alguns casos legalment, es podrien considerar de presumpció, ja que estan per veure, altres ho són provats, però, per a tots plegats, el servidor públic a banda de ser honrat, ho ha de demostrar, sinó allà ell.

Què voleu que digués que no se sàpiga, encara que ben mirat, tan sols ho sàpiga la meitat del País. L’altra meitat, potser no fos tan agafada pels atributs i, de bona fe no ho sàpiga, així doncs que vagen assabentant-se.


Albal, l’Horta Sud – País Valencià

Comparteix

Icona de pantalla completa