Diari La Veu del País Valencià
L’ensenyament en valencià que volen les gavines
De sobra sabem per notori i evident, que la manera de gestionar de les gavines és acarnissar-se amb el feble. Ací al País, els qui no pinten fava, menys encara el feble de Fabra, han estat des de sempre a les gràcies de ponent. D’aquests de ponent, Al Tall ho deixà dit i palès a la lletra d’una cançó: “Lladres que entreu per Almansa, no sou lladres de saqueig, que ens poseu la cova en casa, i des d’ella governeu”. D’allò material, presumptes lladres no siga cosa, d’ací i d’enllà se’n ocuparan, tant de bo més prompte que tard, la justícia.
Del lladronejar immaterial s’ampren de valent la quinta columna, botiflers irredempts que entrebanquen la llengua, rapinyant de tot, en un lladronici fastigós, menys dels bous al carrer “signe d’identitat del poble” per excel·lència, diuen, centrant-se especialment en apallissar sense desmai, allò més preuat del poble, la seua parla pròpia. Un espoli al valencià de cara d’ovella i urpes de llop. De probes recents, aquí en van algunes.

La consellera d’Educació, Cultura i bous, senyora Català, amb perdó, representat eminent de la quinta columna esmentada, ho fa a la manera usual dels polítics “patriotes” de totes les èpoques, desig unànime de la seua classe des de l’època que s’habitaven les coves, és a dir fent mèrits per anar a l’Olimp polític de Madrid. L’aplicació de la llei del mussulinià Wert, accelerant el desenvolupament de la LOMCE mitjançant el braç armat de la mateixa, l’infamant decret del plurilingüisme posat en vigor el 3 d’agost de 2012, quan tots i totes eren de vacances, el qual trepitja indiscriminadament, arbitràriament i ideològicament, la llengua del País, n’és un poderós exemple. Ideològicament, perquè partint d’allò que va dir Wert al Congrés de Madrid d’espanyolitzar Catalunya, va també contra nosaltres en més gran mesura, doncs és ben evident que som els febles d’aquesta parida.

En una enquesta de l’any 2011, veges tu quina actualitat, obligada a divulgar-se per la justícia, el govern de la Generalitat diu que el 85% de la població entén el valencià, però sols el 51,18% sap parlar-lo, el 58,35% llegir-lo, i parem atenció: el 31,77% sap escriure’l. Què fem?. Potser nosaltres ho sabem, però el Consell i la consellera Català, amb perdó, també ho saben. La llei de l’ús del valencià diu que a la fi de cada cicle l’alumnat ha de tenir el mateix grau de coneixement i competències en les dues llengües oficials. Així que la llei pel folre.

De tal manera ho saben també, ja que aboleixen la immersió lingüística programes (PIL i PEV), i a més a més fan burla perquè és el model de Catalunya, l’aplicació del decret esmentat li restarà hores d’ensenyament a les línies de valencià, en favor del castellà, fent de botxí del Consell de Castella-FAES, dallant sense misericòrdia l’ensenyament en la nostra parla, una infàmia amb tota regla per a tots aquells que estimem les veritables senyes d’identitat del País, usant-les i no tenint-les en una vitrina de cristall.

Per dur-ho a cap obligaran els centres amb programa d’ensenyament PEV en valencià que encara s’aplica, traient-se de la màniga i incloure una assignatura no lingüística en castellà, a més de desmuntar l’assignatura de “Coneixement del medi”, i oferint-ne part al castellà, deixant l’ensenyament en valencià en un minso 25%, passant-se el seu propi decret per baix cama, que en preveu al menys un terç, és a dir un 33%. L’acció ha estat denunciada per Escola Valenciana així com pel sindicat STEPV que han de seguir adreçar-se a la justícia en defensa i demanda dels drets de tots. La quinta columna des de la seua posició de privilegi, usa els diners de tots en la mesura que hi facen falta sense mirament, vergonya, ni raó. Germans “vingau”, tots a una veu, visca el Consell.

Abundant en el mateix d’altra banda la consellera Català, amb perdó, remetrà la “Gestapo” als col·legis públics per informar els pares, de les bondats i gràcies del plurilingüisme a fi que voten per internet en “consciència”, en un simulacre de consulta, sense vinculació, sols orientativa perquè la conselleria en el termini d’un més sàpiga en quina llengua volen que estudien els fills, a la fi de garantir la participació i el vot lliure, com si ara el matricular-se en valencià fóra coaccionat. Infames. Votada que Català, amb perdó, considerarà al seu lliure arbitri, per ratificar o esmenar, quin programa d’ensenyament ha d’aplicar-se al centre. Una vegada més, l’acció de la quinta columna botiflera, ha de dur-se davant la justícia, en nom de tots els qui s’estimen la llengua i el País, per Escola Valenciana i el sindicat STEP.

Altre agreujant, un més, és aquell que farà que els centres concertats no entren en eixe simulacre de “dret a decidir”, per tant les famílies no seran consultades. Cal dir que els centres concertats ensenyen ara mateix, tan sols, un minso 15% raspat, en les línies de valencià. Els llibertins seran d’allò més coherents en el que enlairen, la llibertat, la igualtat i la fraternitat. Com diu la meua gata: meu.

Amics i amigues, fins a quan hem d’estar així?. Déu ho faça, que la primera vinent, el pròxim govern de la Generalitat, promulgue una llei per la qual es puga encausar i condemnar els botiflers. Amén.

Albal, l’Horta Sud, País Valencià

Comparteix

Icona de pantalla completa