Que a hores d’ara, hom digués que el president de la Generalitat Alberto Fabra és un esclau irredempt, resultaria inqüestionable. L’última declaració, la qual em fa tremolar les barres per les rialles, és eixa recent en què assegura que el seu partit, és a dir el PPCV “gavines rapinyaires llogarenques”, ni mencionar les de l’altiplà de ponent totes agürtellades de dalt a baix, és el “més honrat i el més honest que pogués haver en qualsevol panorama polític”.

Una ullada de repàs a algunes de les últimes indecències del seu partit al País m’aborronen. Quede clar, tot presumpte, ja que està per jutjar, però d’indecència ausades i, és a l’epidermis.

Vet aquí unes quantes: El PP de ponent, destitueix Cristina Ibáñez la qual és de plantilla, gerent fins aleshores del PPCV, perquè és imputada des de fa un grapat de temps per tres delictes electorals –tècnicament finançament il·legal- i falsedat continuada per les campanyes electorals del 2007 i 2008 ací al País. Preguntat Fabra manifesta “ara el que cal fer-se és nomenar un nou gerent i ja està”. Decents o indecents? Políticament clar.

El PPCV, gavines rapinyaires llogarenques, rebutja retirar les plaques honorant per diversos motius com commemoratives, inaugurals, Rafael Blasco i Carlos Fabra, així com l’ex-alcalde de Torrevella Pedro Angel Hernández, tots tres malfactors públics condemnats, deixant de costat una proposició de llei avalada per tota l’oposició en aquest sentit a les Corts del País. En marxa el ventilador al qual estan acostumats, Rubén Ibáñez del PPCV manifesta que la corrupció va arribar al País de la mà dels socialistes. Decents o indecents? Políticament clar.

La policia sosté que el PPCV aportà 3,4 milions a la “caixa b” de Gürtel de Madrid entre 2006 i 2009 des d’Orange Market, la filial que Francisco Correa tenia al País dirigida pel “Bigotes”, segons un informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional, que ha remés al jutge de l’Audiència Nacional que instrueix el cas, Pablo Ruz. Els diners foren aportats mitjançant ingressos en efectiu realitzats per diferents entitats del PPCV i persones vinculades a la formació de les gavines, en concepte de servicis prestats en el període esmentat de 2006-2009. El partit del president de la Generalitat Alberto Fabra, “el més honrat i el més honest que hi pogués haver”. Decents o indecents. Políticament clar.

La Fiscalia anticorrupció demana trenta-dos anys de presó per a la cúpula de Camps. De la peça de Gürtel sobre el finançament irregular del PPCV, gavines rapinyaires llogarenques, Camps ni tan sols ha estat cridat per declarar com a testimoni, perquè la Fiscalia se centra en Ricardo Costa exsecretari General del PPCV, Vicente Rambla exconseller, David Serra exsecretari d’esports, Cristina Ibáñez gerent regional del partit i Yolanda García, extresorera per còmplice. Per dur a terme allò del que se’ls acusa, la Fiscalia manté que els al·ludits van comptar amb l’ajut del grup Correa-Gurtel-El Bigotes i d’empresaris valencians per tal de finançar il·legalment i irregularment el partit de les gavines en les eleccions municipals i autonòmiques de 2007, així com en les eleccions generals de 2008. A més dels esmentats estan també imputats Luis Rosado exconseller de Sanitat, Angela Such exconsellera de Turisme i també Milagrosa Martinez “quina Perla!”.

Dels processos electorals citats, tant Orange Market com el PPCV, declararen 175.000 euros, però la Fiscalia detecta que se’n varen facturar 1.155.231 euros de les autonòmiques i 78.878 euros de les municipals i que no foren comptabilitzats 801.810 euros on s’inclou l’acte de “Don Tancredo”, Rajoy, a la plaça de bous de València, on Rita Barberá, “la saltadora de balconades a les festes” va dir allò de “la niña de Rajoy se llamará Victoria”. Al mateix temps la Fiscalia diu que el PPCV va manipular també les dades i xifres entregades al Tribunal de Comptes. Però, segons manifesta Fabra, el seu partit, el de les gavines, “és el més honrat i el més honest que hi pogués haver”. Decents o indecents. Políticament clar.

L’últim cas el mencione per tal de dir ja n’hi ha prou de moment i parar. És aquell que diu que la Fiscalia obri diligències sobre el procés de contractació de les bombetes “led” de baix consum, per part de la Diputació presidida pel bocamolla, gairebé, aleshores i fins i tot, Alfonso Rus per greus problemes tècnics d’adjudicació i dubtes administratius. Però clar, el president Fabra diu que el seu partit, les gavines rapinyaires llogarenques, “és el més honrat i el més honest que hi pogués haver”. Decents o indecents. Políticament clar.

I de tot açò què diuen les gavines rapinyaires llogarenques? Doncs el síndic Bellver diu que l’oposició tracta de torpedinar un simulacre de Llei de Transparència, ja que dita llei assegura, garanteix i té a cura el màxim control dels comptes i béns públics. Com que això no m’ho crec, a la meua gata consulte, tres miola tres ‘mèu’ homologats, harmonitzats, estandarditzats i musicals dels quals no em puc sostraure.

De les últimes declaracions de Fabra, tan sols en una li done tota la raó del món “el resto de partidos solo busca la demolición del PP”. És que són de por xe!

Com que som a l’hivern, però, hi ha algun que altre brot verd, suggerit també per la meua gata, acabe amb aquesta poesia, que tenia escrita. Modestament:

El mussol – Decència i indecència

Veges mussol, príncep de la nit, si amagada per arreu de l’ombra, hi ha avergonyida la pura i casta decència, doncs ací, al llarg del jorns, l’he buscat sense trobar-la. Ni per d’alta amb la mirada alçada, ni per terra recercant-la i, em diuen desvergonyits que busqui al de la pegada. Si de cas t’ho veus arduós, mira de fer parella amb l’òliba, que sap com tu temptar les ombres, perquè temps malèvols són, i hem de fer eixir aviat la indecència.


Albal, l’Horta Sud – País Valencià

Comparteix

Icona de pantalla completa