Diari La Veu del País Valencià
Esquerra amb els treballadors de TK Galmed de Sagunt
La decisió del tancament i desmantellament de la factoria TK Galmed fa reviure l’ambient i el mal tràngol que significà per als habitants del Camp de Morvedre la reconversió industrial dels anys 80. Aleshores, no només els treballadors i treballadores afectats directament, sinó tot el ciutadans es mobilitzaren davant el tancament de la industria dels Alts Forns perquè eren conscients del desastre que significava per a l’economia de la comarca. El tancament de TK Galmed significa la pèrdua de mil llocs de treballs directes i indirectes a més del cop de gràcia per a moltes empreses proveïdores i de serveis, així com per al comerç.

I el pitjor de tot és la manca de voluntat de l’empresa per solucionar-ho. La decisió presa per uns executius en un despatx d’Alemanya (d’on darrerament es decideix tot allò que ens afecta per a mal) és tancar la factoria de Sagunt per deslocalitzar-la i endur-se-la a Alemanya. I, des d’allà, vendre a les empreses valencianes i de la resta de l’Estat que són els clients de la producció de Sagunt. En conseqüència, cal fer-los reconsiderar la decisió de destruir llocs el llocs de treball d’una planta que en els últims anys ha rebut inversions en millores i modernització. I, ara, se l’enduen a Alemanya?

De fet, durant els exercicis 2010 i 2011 hi hagué vendes per valor de 55 i 58 milions d’euros respectivament; és a dir, un augment de quasi el 6%. Amb tot, al 2012 les vendes foren per valor de 43M€. Tot i el descens de vendes de l’últim exercici l’empresa no ha dexat de donar beneficis, fins i tot durant els anys de la crisi: 1,6 en 2009; 9,2 en 2010, 9,03 en 2011; i en 2012, 5,05. Per tant, l’argument que la firma no és rendible queda completament invalidat.

Totes les forces polítiques de Sagunt i de la comarca han respost de forma unánime oferint suport. Fins i tot el conseller d’Economia de la Generalitat Valenciana, Máximo Buch, ha estat buscant el suport del Ministerio d’Economia. Però, és suficient? El suport de les administracions (totes governades pel Partit Popular) és important, sí. Però també cal ser conscients de quins fets es deriva aquest situación. I el conjunt de la ciutadania i Esquerra tenim ben clar que la causa rau en la pèssima gestió del PP, a la incapacitat d’oferir un model productiu alternatiu al de la construcció i, evidentment, a la reforma laboral que ens han imposat mercès a la majoria absoluta. En són els culpables!

Són responsables de la deslocalització o del tancament de la planta de Galmed de Sagunt, que pot suposar la pèrdua de prop de mil llocs de treball en una comarca, en què la xifre de persones aturades ja ariba a 10.000.

Mobilització i solidaritat, con en els anys vuitanta del segle passat quan s’imposà la reconversió industrial dels Alts Forns del Mediterrani. Mobilització i solidaritat per a exigir dignitat, justícia i un treball digne.
Compteu, doncs, companys de Galmed amb els companys i companyes d’ERPV i amb el Grup parlamentari d’Esquerra de Madrid!

Diputat al Congreso de Madrid

Comparteix

Icona de pantalla completa