Diari La Veu del País Valencià
Traure a passejar els fantasmes
Malgrat que no creieu en els fantasmes, al nostre País aquest costum tan caní, s’ha convertit en un esport nacional. Hi ha una classe política que practica aquest esport sempre que ataüllen horitzó electoral com una fita a superar. Quan van perdent la raó per totes bandes, quan les imputacions arriben a ser percentatges alarmants en una societat democràtica, quan passejar pels jutjats comença a convertir-se en una ruta turística per a molts personatges de la política, la millor solució, la més fàcil i la que més prompte troben a mà, és: traure a passejar els fantasmes.

Tot s’assembla d’una manera precisa a la imatge tan corrent en els temps actuals de traure a passejar els gossos. Per ací i per allà veus els gossets fer pixarades i defecacions que converteixen els parcs en espais perfectament adobats de matèria orgànica i els carrers poc transitats en vertaderes avingudes dels excrements. Doncs bé, en el pla polític passa de manera idèntica. Per ací i per allà els fantasmes obsessius de la llengua, el nom del país, l’eixida de la crisi, la recuperació econòmica, la mentida convertida en dogma de fe, la rèplica sense sentit en declaracions de primer pla, les aparicions programades, les proposicions de llei sense sentit, la vergonya acientífica, la contradicció postulada, va prenent forma i escampant-se en forma de defecacions polítiques absolutament intolerables.

La idea és traure a passejar fantasmes per a convertir-los en la raó escatològica escampada pels mitjans de comunicació i amb l’única finalitat de convertir la mentida en valor electoral. Volen deixar ben present en la societat que tot allò que ells fans són veritats constatables des del punt de vista de la rendibilitat social. És així com es fa difícil avançar en la recuperació d’un País, el nostre, que ha d’anar evitant quan camina tota la merda que els fantasmes deixen en el seu passejar.

I encara com que front a la Comoditat Autònoma Valenciana s’alça una Veu ferma, la d’un País que també demana llevar la por als fantasmes i proclamar la veritat des d’una ètica informativa i amb postulats que conformen una opinió i consoliden un futur amb més llibertat.

Seguirem veient passejar els fantasmes, seguirem notant l’olor de la femta que escampen per tot arreu però no es preocupeu, només cal que mireu bé on xafeu i tracteu amb tota la intel·ligència possible dirigir les vostres passes cap a un País més nostre, més digne i més sostenible. Un País lliure de fantasmes i ple de raó, on la vida puga cridar sense cap motiu escatològic per un futur ple de dignitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa