Diari La Veu del País Valencià
Augmentaran les persones amb malformacions i els viatges a Londres
Si prospera el projecte de nova llei de l’avort, impulsada pel ministre Alberto Ruiz Gallardón, els valencians i valencianes comptarem, a partir de nou mesos des de l’aprovació d’eixa norma legal, i cada any, amb aproximadament 250 persones més amb malformacions psicofísiques diverses, que si no es tocara l’actual llei d’interrupció de l’embaràs, no existirien, ja que en 2011 es practicaren al voltant d’eixa xifra d’avortaments a la Comunitat Valenciana, per malformacions del fetus, segons informacions aparegudes en alguns mitjans de comunicació.

Tinc de veïneta una xiqueta de 22 anys amb un 95% de discapacitat o minusvalidesa física i psíquica i veig el sofriment que això representa per a la pobreta xiqueta, per a sa mare, que des fa els mateixos anys que té la filla no ha pogut treballar (i bé que ho havia fet abans), per a son pare i per al seu germà. Però, pel que es veu, per als dits defensors de la vida (en este cas, quina vida?) i per a l’antic “verso suelto”, Ruiz Gallardón, ministre de Justícia, el sucs de la sensibilitat i de la raonabilitat amb què s’expressava quan era alcalde de Madrid i, anteriorment, president de la comunitat autònoma madrilenya, se li han eixugat o secat del tot. O, com diria Marx (Groucho), tenia uns principis “sòlids”, però els ha canviat per uns altres, també “sòlids”.

Quin “timo” amb este polític que li donava glamur i credibilitat “progre” al Partit Popular. Jo l’admirava “tant” (entre cometes i amb certa prevenció) que, militant socialista com sóc, l’haguera baratat pel populiste i histriònic Pepe Bono: el Gallardón al PSOE i el consogre de Raphael al PP. Però ara, no. Ara sí que m’agradaria que, si seguix encabotant-se que puguen nàixer a Espanya anualment més de 2.300 xiquets i xiquetes, de més i evitables, amb malformacions per a tota la vida, el mateix PP li avorte la seua carrera política i l’envie a l’ostracisme polític, també per a tota la vida. Les declaracions de la delegada del Govern en la Comunitat de Madrid, del president d’Extremadura i d’altres del mateix PP han sigut una bufada d’aire fresc en la tòrrida i pudenta bascorra actual del Tartuf de Gallardón.

Vullc dir també que de la llei de l’avort, actualment en vigor, hi ha una cosa no m’agrada gens ni miqueta. I és que una menor puga avortar sense consentiment o coneixement dels pares o tutors. No calia tanta “modernor”, però tampoc tanta “antigor”, com la que representa el projecte presentat per l’antic “verbo suelto”, a qui sembla que el càrrec i els redemptors li han lligat el vers i tota la prosa.

I este projecte de llei, si s’aprova, propiciarà que moltes dones facen viatges que no farien, com quan fa ja molts anys, moltes dones es desplaçaven a Londres o a altres capitals europees a avortar. Clar que eixes viatgeres eren (i seran si el susdit projecte s’aprova) de les que no tenien (ni tindran) cap problema amb el bitllet de l’avió, o del tren; ni amb l’entança, ni amb el pagament a la corresponent clínica legal forana. I les que no podien (ni puguen) pagar tot això, que “se jodan por haber jodido”. Ara, amb una o dos passetes més, quedaria (li ho apunte don Alberto) que es restringira o s’anul·le el divorç i a continuació es penalitze l’adulteri. I ens trobarem tots i totes uns quants anys més jóvens. Com quan en les manifestacions apareixien pancartes, portades per dones, amb lemes com “Jo he avortat” o “Sóc adúltera”. I del matrimoni entre persones del mateix sexe, no cal ni parlar, ídem d’ídem. ¿Algú pot parlar amb el bon papa Francesc i que pose un poc de trellat terrenal en esta pell de brau, per evitar tragèdies i desgràcies tan inhumanes com les dels xiquets i xiquetes amb malformacions? Segurament, Jesucrist no es va ocupar d’estes coses. I Déu, si n’hi ha, ja dirà o farà la seua.

Comparteix

Icona de pantalla completa